Putovanje

Abhazija, zemlja koja ne postoji (FOTO)

Abhazija, zemlja koja ne postoji (FOTO)
Abhazija, zemlja koja ne postoji (FOTO)

Da li ste razmišljali o ljetovanju u Abhaziji?

Vjerovatno niste ni čuli za ovu zemlju. I to nije čudno, jer ova zemlja ne postoji na mapi.

Teritorija Abhazije je međunarodno priznata kao dio Gruzije. Tokom postojanja bivšeg Sovjetskog Saveza važila je za jedno od najljepših ljetovališta i odmarališta. Suhumi, glavni grad Abhazije je poznat u svijetu po izuzetnoj ljepoti, po svojim ljekovitim vodama, prelijepim šetalištima i kosmopolitskom atmosferom.

U 2008. godini, Abhazija je proglašena nezavisnom državom i priznata od strane mnogih zemalja širom svijeta, kao što su Rusija, Nikaragva, Venecuela i mnoge druge. Poslije mnogih burnih i vojnih događaja u zemlji, otvorena je za posjete turista.

Interesantno je da je Abhazija jedina zemlja u svijetu u kojoj se viza dobija prilikom ulaska ili odlaska iz zemlje. Takođe, treba napomenuti da u ovoj zemlji ne postoje mobilni telefoni ili kreditne kartice, tako da ako želite da posjetite Abhaziju ovo morati imati na umu.

Jedna od najvećih atrakcija je novi AFSS Abhazija. To je zaista poznato mjesto gdje su nekoliko ruskih monaha, koji su došli sa Svete Gore, u ovom mjestu izgradili manastir koji danas privlači brojne posjetioce svojom ljepotom. U blizini je veoma lijepo šetalište i mali ribnjak koji će vas opčiniti svojom ljepotom. Ako je previše vruće možete vozom doći do velike pećine gdje ćete uz pomoć lokalnog vodiča moći da uživate u ljepoti prirode i prelijepim stalaktitima i stalagmitima.

Interesantno i neobično mjesto za posjetu, pogledajte ljepote Abhazije! Možda baš ova zemlje bude vaša sljedeća destinacija za odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije