Putovanje

CNN: BiH uzbudljiva destinacija

CNN: BiH uzbudljiva destinacija
CNN: BiH uzbudljiva destinacija

NJUJORK - Mnogi su svjesni da je BiH zemlja u kojoj se desio rat, međutim 20 godina kasnije ovo je jedna od najuzbudljivijih evropskih destinacija, navodi se u reportaži američkog CNN-a, u kojoj je pobrojano 10 razloga zašto je to tako.

CNN navodi da je Sarajevo uzbudljiva destinacija jer je riječ o gradu koji je uništen tokom rata, ali je posljednjih godina vratio svoju živost.

CNN još preporučuje nevjerovatnu prirodu u BiH, istorijske gradove poput Mostara, Počitelja i Jajca. U reportaži se osvrće i na gostoljubive i srdačne ljude, povoljne cijene, ukusnu kafu i hranu, idealne mogućnosti za sportski avanturizam i šoping.

Uprkos strahotama rata, ljudi u BiH su i dalje veoma gostoljubivi prema strancima. Goste uglavnom časte kafom i obiljem hrane. Posjetioci im se mogu obratiti za pomoć u svakom trenutku. I dok s jedne strane čujete molitvu sa džamije, odmah preko puta ćete čuti crkvena zvona. Zapravo, džamija, pravoslavna i katolička crkva te sinagoga se mogu naći u istom kvartu, navodi se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije