Putovanje

Najposjećenije mjesto na svijetu (VIDEO)

Najposjećenije mjesto na svijetu (VIDEO)
Foto: Screenshot YouTube | Najposjećenije mjesto na svijetu (VIDEO)

Dubai Mall najposjećenije je mjesto na svijetu u prošloj godini, tvrde vlasnici toga gigantskog trgovačkog centra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Emiratska multinacionalna kompanija za razvoj nekretnina Emaar tvrdi da je u 2023. godini kroz Dubai Mall prošlo čak 105 miliona ljudi. Povećanje je to od 19 odsto u odnosu na 2022. godinu, kada je kroz centar prošlo 88 miliona ljudi.

"Naš trgovački centar utjelovljuje živahni duh grada i predanost izvrsnosti pretvarajući viziju vodstva u stvarnost", izjavio je osnivač Emaara Mohamed Alabbar prilikom predstavljanja poslovnih rezultata.

Zapanjujuća milionska brojka rekord je za popularnu turističku destinaciju Dubaija izgrađenu 2008. godine koja se prostire na nevjerovatnih 1.200.000 kvadratnih metara – tik do najviše građevine na svijetu Burj Khalife, koja je smještena u dijelu grada poznatom pod nadimkom Downtown Dubai.

Dubai Mall obuhvaća oko 1.200 trgovina popularnih brendova odjeće, obuće, nakita, satova, elektronike i slično u kojima možete kupovati satima. Kada vam zatreba predah, odabrati možete jedan od 200-tinjak restorana, kafića i drugih mjesta za odmor.

Jedan od intrigantnijih restorana u ponudi svakako je Rainforest Cafe, koji svjetlosnim efektima simulira džunglu u urbanom okruženju.

Dubai Aquarium

Doći u Dubai Mall, a ne vidjeti njihov monumentalni akvarijum i podvodni zoološki vrt bila bi velika šteta. Dubai Aqaurium ispunjen je s 10 miliona litara vode te predstavlja dom za 33.000 životinja – od čega čak 300 morskih pasa i raža. Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle? Otprilike 50 evra.

Dubai Mall posjećuje lokalno stanovništvo, ali i turisti iz cijelog svijeta – posebice iz Europe, Kine i Indije. Emaar je istaknuo da je u prva dva mjeseca ove godine kroz Dubai Mall prošlo već oko 20 miliona ljudi, što daje naslutiti da bi se rekordna posjećenost mogla nastaviti i u 2024. godini.

(Punkufer.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije