Život

Ispovijest Beograđanke: Pukao mi je silikon, umalo nisam umrla

Ispovijest Beograđanke: Pukao mi je silikon, umalo nisam umrla
Ispovijest Beograđanke: Pukao mi je silikon, umalo nisam umrla

Beograđanka Milena S. (43), majka četvoro djece, bila je u životnoj opasnosti kada joj je poslije deset godina od kada je ugradila silikon u grudi, pukao implant.

"Bila sam nezadovoljna izgledom grudi nakon četiri porođaja i isto toliko dojenja po godinu dana. Poput svake žene, htela sam da popravim to kako bih se osećala bolje, a tome i služi plastična hirurgija, zar ne?", kaže ona.

Imala je trideset godina i jedina želja joj je bila da riješi taj estetski problem, međutim, umjesto da svoje tijelo uljepša, ona je dobila ozbiljne zdravstvene probleme.

"Skoro sam slučajno primetila da nešto nije kako treba. Stala sam ispred ogledala, podigla ruke iznad glave, i ostala u potpunom šoku. Jedna dojka je otišla skroz u levu stranu i postala kockasta, međutim, kada sam spustila ruke, one su izgledale sasvim normalno", kaže ona.

Tada je bila van Srbije, ali je istog momenta otišila na ultrazvuk kod ljekara, koji joj je rekao da ne brine i da je silikon samo ispao iz ležišta.

"Samo jedan dan kasnije, dojka mi je otekla i osećala sam se malaksalo. Rezultate sam poslala svom lekaru u Beograd i oni mu se uopšte nisu svideli, zbog čega mi je rekao da odmah dođem kod njega. Poslušala sam ga i na pregledu je ustanovljeno da je implant pukao", ističe ona.

Daljim pregledima, ispostavilo se da joj je puknuti implant bio već neko vrijeme u njenom tijelu, i da je imala "ludu" sreću što nije dobila sepsu. Kada ga je izvadila bio je zelene boje, a nakon nekoliko dana je požutio, što je jasan znak da sa njim nešto nije bilo u redu, piše Blic.

Dr Goran Jovanović, koji je Mileni spasio život rekavši joj da odmah dođe na pregled, kaže da zbog puknutog implanta mogu da se stvore veliki zdravstveni problemi.

"Puknuti silikon je kod Milene stajao 10 do 15 dana. Svaki organizam reaguje različito, ali se najčešće javlja bol, otok, deformitet dojki, a kasnije i temperatura i krajnji ishod je sepsa", istakao je dr Jovanović.

Sada nakon svega i kada se sve završilo, Milena je rekla da nije ljuta i očajna, ali da želi da svi budu upoznati sa onim šta može da se nekom dogodi.

"Bit ću sretna ukoliko jednoj osobi pomognem sa svojim iskustvom. Jeftine čizme mogu da se kupe, ali jeftini implanti ne, i ne treba se igrati sa svojim životom", zaključila je Milena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije