Život

Majka prodala nevinost 12-ogodišnje kćerke

Majka prodala nevinost 12-ogodišnje kćerke
Majka prodala nevinost 12-ogodišnje kćerke

Dara Keo (17) je časopisu "Meri Kler" rekla da je imala samo 12 godina kada je majka Rotana (62) prodala "bogatom, uticajnom čovjeku", jer je bila očajna zbog kockarskog duga pokojnog muža.

"Njegovi povjerioci su prijetili nasiljem ako ne budem platila dug. Zbog straha i brige sam se razboljela ", objašnjava Rotana, a prenosi Telegraf.

Potom je uslijedilo ono neizrecivo, ali nikako neuobičajeno u Kambodži, u kojoj drvena vjerovanja potiču iz taoističke kulture koja propagira seks sa djevicama za produžetak životnog vijeka.

Dara je odvedena prvo kod korumpiranog doktora na pregled, da bi se uvjerili da joj je himen još uvijek netaknut. To je jedina briga ljudi koji kupuju djevice, jer mnogi trgovci ženama hiruški liječe himen i preprodaju ih više puta.

"Onda su me odveli kod čovjeka koji me je kupio. Morala sam da ostanem s njim nedjelju dana, dok me je silovao mnogo puta bez kondoma", prisjeća se djevojčica.

Čovjek koji je kupio Daru je istaknuti kambodžanski političar, ali ona i majka su odbile da kažu njegovo ime. Držao ju je u hotelskoj sobi nedjelju dana i posjećivao 2 do 3 puta dnevno zbog seksa.

"Bio je veoma nasilan", kaže ona, navodeći da je bol bio neizdrživ.

Kada je prošlo tih nedjelju dana, Dara je imala modrice i ogrebotine, a bilo joj je mučno da hoda i mokri dvije nedjelje.

Dara je samo jedna od hiljadu djevojčica iz Kambodže čija se nevinost prodaje svake godine, uglavnom istaknutim političarima i policajcima, bogatim ljudima koji to mogu sebi da priušte.

Siromašne porodice obično dobiju oko 1.500 dolara za prodaju nevinosti kćerki, što je u prosjeku četvorogodišnja plata. Majka Rotana je bila toliko očajna da je prihvatila 500 dolara.

Vanit Uj (41) je radila godinama kao kuvarica u restoranu, gdje mlade hostese oskudno obučene privlače muškarce koji su u potrazi za djevicama. Očajna zbog novca, prodala je nevinost svoje kćerke kada je ona imala 18 godina, a bila je prisutna kada je najmanje 50 djevojčica doživjelo istu sudbinu.

Uprkos traumi kroz koje djevojke prolaze, one ne pokazuju nikakvu ozlojeđenost prema njihovim majkama. Dara kaže da je majka "tužna" zbog svega što se desilo. Njena odanost majci je vjerovatno zbog stava u Kambodži da "djeca postoje za dobrobit svojih roditelja, a ne obrnuto", ocijenio je Nget Taj, direktor za zaštitu dečijih prava u Kambodži.

"Djeca imaju jaku obavezu da 'vraćaju' svojim roditeljima za njihovo podizanje. Koncept prava djeteta je veoma slab", nastavlja priču Taj.

Ali, postoje neke organizacije koje nastoje da stave tačku na ovaj začarani krug; oni uče djevojke da šišaju i da rade na kompjuterima kao podstrek za buduće zaposlenje. Ratana Čej (21) je zahvaljujući ovim organizacijama uspjela da izbjegne prodaju nevinosti, nakon što je otkrila da majka želi da proda njeno djevičanstvo kada je imala 15 godina.

Ipak, u siromašnoj zemlji sa korumpiranim zvaničnicima, od kojih mnogi podržavaju trgovinu djevica, to je skoro nemoguće u potpunosti iskorijeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije