Život

Neslavan kraj venecuelanske mis

Neslavan kraj venecuelanske mis
Neslavan kraj venecuelanske mis

Bivša venecuelanska kraljica ljepote sa diplomom pravnog fakulteta umrla je na ulici prijestonice Karakasa, nakon što je posljednjih 15 godina života provela kao beskućnik, živeći na ulici.

Damarius Ruiz (68) postala je poznata 1973. godine, kada je sa 26 godina ušla u finale Izbora za mis Venecuele, gdje je predstavljala svoju pokrajinu.

Uprkos njenoj visini i zavidnoj figuri, ono što je tada oduševilo članove žirija bila je njena inteligencija, čime je odudarala od mnogih kandidatkinja, s obzirom na to da je završila fakultet, piše Daily Mail.

Međutim, uprkos činjenici da je tih godina bila izuzetno popularna, nikada nije postala zvijezda. Odustala je od karijere fotomodela i posvetila se pravu, ali je na kraju završila prodavajući polovni nakit na ulicama Karakasa.

Navodno nikada nije imala momka, a živjela je s bratom, koji je bio toliko ljubomoran na nju da joj nije dozvoljavao nimalo slobode.

U jednom od rijetkih intervjua, Ruizova je svojevremeno izjavila: "Često me je izgladnjivao. Prijetio mi je i tukao me. Iako sam zvala policiju, nikada ništa nisu preduzeli."

Kako nije mogla da podnese njegovo zlostavljanje, napustila je dom 2000. godine i pošto nije imala gdje otići, živjela na ulici kao beskućnik.

Rozalba Gomeš kaže da je Ruizovu upoznala na ulici, te da su se družile posljednje dvije godine njenog života.

"Vidjela bih je dva-tri puta sedmično, obično bi počele neobaveznim razgovorom, a onda bi pričale satima", kaže Gomešova, koja dodaje: "Njen cijeli život je bio obilježen jednom velikom depresijom. Nije imala podršku ni porodice ni prijatelja. Osjećala se kao da je u zamci iz koje nije znala kako da pobjegne."

Na kraju je njeno beživotno tijelo pronađeno na ulici, u blizini parka u Karakasu. Nakon što je tijelo prebačeno u bolnicu, niko od porodice nije došao da je identifikuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije