Život

Selec: U polumaratonu mogu svi učestvovati, najbolje očekuju nagrade

Selec: U polumaratonu mogu svi učestvovati, najbolje očekuju nagrade
Selec: U polumaratonu mogu svi učestvovati, najbolje očekuju nagrade

BANJALUKA - U Banjaluci će se 17. maja, po uzoru na sve velike evropske i svjetske gradove, po prvi put održati polumaraton pod nazivom "M:TEL CITY RACE BANJA LUKA 2015."

Organizator prvog banjalučkog polumaratona je Trkački rekreativni klub "TRK" iz Banjaluke.

Vladimir Selec, direktor i organizator ovog događaja, gostovao je na Nes radiju u emisiji "Pomalo lično" i podijelio sa našim slušaocima svoja iskustva sa maratona na kojima je učestvovao, ali i objasnio otkud ideja za organizovanje polumaratona u Banjaluci i kako su tekle pripreme trkača i same trke.

Vladimir, kako sam kaže ne trči dugo, tek oko 6 godina, a ranije je igrao košarku. Do sada je istrčao šest maratona i više polumaratona. Odrastao u Banjaluci, zatim ga je životni put odveo u u Ameriku gdje je proveo 13 godina i po povratku u Banjaluku sa drugim zaljubljenicima u trčanje osnovao je "Trk",  jedino amatersko, rekreativno, trkačko udruženje u gradu. "Naš cilj je bio da unaprijedimo rekreativni sport, posebno ulično trčanje, odnosno maraton i polumaraton", naveo je Selec.

"Bilo mi je neobično da u ovom gradu ne postoji neka trka, jer je to stvarno jedna divna i pozitivna stvar za grad, za turizam, jer se na trkama okupe desetine hiljada ljudi", naglasio je Selec.

Polumaratonska trka duga 21 kilometar i 97 metara je izmjerena od strane sertifikovanog mjerača, a počeće i završiti na glavnom banjalučkom trgu - Trgu Krajine.

Trasa polumaratona će prolaziti kroz najljepše dijelove grada, tako da će svih 1200 učesnika, koliko ih je do sada prijavljeno, imati priliku da vide naš grad i  iz Banjaluke ponesu lijepa iskustva.

Najbolje polumaratonce u ženskoj i muškoj kategoriji, očekuju vrijedne novčane nagrade, za sve učesnike su obezbijeđeni vrijedni paketi, a svima koji završe trku na 21 kilometar, biće uručene i medalje i završni paketi.

Uporedo sa banjalučkim polumaratonom, isti dan u Banjaluci organizujemo i "Nektar fun run" - trku zadovoljstva, u dužini od 3 km, napomenuo je Selec i dodao da u ovoj trci mogu da učestvuju svi, od beba u kolicima do onih koji će samo prošetati stazom.

Organizaciju i samu ideju o održavanju prvog banjalučkog polumaratona podržali su i predstavnici gradske uprave, konzulat Republike Srbije u BiH, ali i mnogobrojni sponzori, predstavnici medija, te veliki broj trkača, naših prijatelja iz susjednih zemalja iz regiona, naveo je Selec.

Banjalučki polumaraton imaće i humanitarni karakter, naime organizatori su odlučili da pomognu djeci sa razvojnim poteškoćama. Otvorite i vi svoje srce i u nedjelju, ali i svaki drugi dan, sve do 31.maja okrenite 1415. Pozivom na ovaj broj darujete 1 KM za podršku djeci sa razvojnim poteškoćama.

Pozivamo i vas da 17. maja 2015. godine trčite s nama i budete dio ovog velikog, sportskog događaja za Banjaluku, a slušaoce Nes radija pozivamo da i sljedećeg četvrtka ostanu uz emisiju "Pomalo lično" i saznaju ko je sljedeći gost koji će nam ispričati svoju životnu priču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije