Tržište

Na zimskom festivalu zanatskog piva devet izlagača

Na zimskom festivalu zanatskog piva devet izlagača
Foto: Srna | Na zimskom festivalu zanatskog piva devet izlagača
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Udruženje za promociju zanatskog pivarstva "Kištra" iz Istočnog Sarajeva organizovaće u subotu, 22. decembra, šesti "Zimski festival zanatskog piva", na kojem će učestvovati devet izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore, izjavio je Srni predsjednik Udruženja Vedran Kurteš.

Kurteš napominje da je cilj festivala promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva.

"Na festivalu će se, osim kućnih pivara iz Istočnog Sarajeva, predstaviti proizvođači zanatskog piva `Kraft delegat` /Kraft delegate/ iz Sarajeva, `Raft brueri` /Raft Brewery/ iz Foče, `Birokrata` /Beerokrata/ sa Pala, `Majstor za pivo` iz Istočnog Sarajeva, kao i `Fabrika` iz Crne Gore", naveo je Kurteš.

Kurteš ističe da će ove godine festival prvi put biti takmičarskog karaktera, te da će svi posjetioci uz ulaznicu dobiti "glasački listić" kojim će izabrati najboljeg izlagača.

Na kraju festivala, biće proglašeni pobjednici, kojima će biti dodijeljene skromne nagrade.

"Na ovaj način želimo da učinimo festival interesantnijim i interaktivnijim. Smatram da ćemo na festivalu imati kvalitetne izlagače, kao i zanimljiva i originalna piva, tako da posjetioci neće imati nimalo lak zadatak u izboru najboljih", rekao je Kurteš.

On je dodao da zanatsko pivo polako, ali sigurno osvaja tržište u BiH, što potvrđuje sve veći broj festivala i sajmova koji se u posljednje vrijeme organizuju i na kojima se mogu probati različite vrste zanatskog piva.

"Zimski festival zanatskog piva" biće održan 22. decembra s početkom u 17.00 časova u prostorijama bivšeg Doma kulture Lukavica u Istočnom Novom Sarajevu, a cijena karte je tri KM, dok će se cijene piva kretati između tri i pet KM.

U večernjem dijelu festivala posjetioce će zabavljati "Štraki" bend iz Istočnog Sarajeva, kao i di-džej Aja.

U organizaciji Udruženja "Kištra" do sada je organizovano pet festivala zanatskog piva, a i ovaj put manifestaciju je pomogla opština Istočno Novo Sarajevo, kao i sponzori.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije