Film i serije

Barbara Strajsend snima film o Katarini Velikoj

Barbara Strajsend snima film o Katarini Velikoj
Barbara Strajsend snima film o Katarini Velikoj

Barbara Strajsend planira da snimi film o ruskoj imperatorki Katarini Velikoj. Ovim ostvarenjem će se čuvena holivudska zvijezda poslije 19 godina vratiti režiserskom poslu.

Svoj projekat slavna oskarovka planira da sprovede u djelo zajedno sa producentom Džilom Neterom, koji je do sad dva puta nominovan za „Oskara“. Kome će povjeriti glavne uloge — još nije odlučila.

„Jedna od najistaknutijih žena današnjice zainteresovala se za biografiju jedne od najuticajnijih žena u svjetskoj istoriji“, naveo je „Holivud reporter“, koji je prvi objavio vijest o snimanju filma.

U ovom istorijskom ostvarenju, Barbara namjerava da prikaže period dolaska na presto slavne imperatorke, udaju za ruskog prestolonasljednika Petra Trećeg i proces transformacije njemačke kneginje Sofije Avgusti Frederike u Katarinu Veliku, kao i period jačanja njene moći.

Strajsendova je, kako se navodi, oduševljena oštroumnošću, inteligencijom, snagom duha i vladalačkim sposobnostima Katarine Velike. Scenario za film napisala je Kristina Loren Anderson. Iako je još neizvesno kada će snimanje početi, kritičari već predviđaju uspjeh ovom filmskom ostvarenju.

Sudbina Katarine Druge oduvijek je privlačila kinematografe, kako u Rusiji, tako i u cijelom svijetu. U filmu iz 1934. godine — „Grimizna carica“ — veliku imperatorku igrala je Marlen Ditrih. U međuvremenu, snimljeno je još nekoliko filmova o slavnoj ruskoj carici, a ljetos je objavljeno i da će Anđelina Džoli ekranizovati priču o životu Katarine Velike i njenom ljubavnom odnosu s Grigorijem Potemkinom.

Osim što će režirati film, Džolijeva će i glumiti slavnu rusku caricu, koju su do sada imale priliku da glume i zvijezde poput Ketrin Denev i Ketrin Zite Džons.

Film će biti snimljen prema bestseleru Simona Sebaga Montefjorea „Katarina Velika i Potemkin“. Njegova knjiga izdata je 2000. godine, a autor je sakupio 5.000 do tada neobjavljenih ljubavnih pisama koje su međusobno razmenjivali Katarina i Potemkin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije