Film i serije

Biković: Hteo sam da moj lik ne bude antiheroj

Biković: Hteo sam da moj lik ne bude antiheroj
Foto: N.N. | Biković: Hteo sam da moj lik ne bude antiheroj

Jedan od najgledanijih ruskih filmova u istoriji - "Led" Olega Trofima, sa srpskim glumcem Milošem Bikovićem, Aglajom Tarasovom i Aleksandrom Petrovom u glavnim ulogama, sutra stiže u srpske bioskope. Ova emotivna i istinita priča o djevojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion svijeta u klizanju, u Rusiji obara sve rekorde gledanosti.

"'Led' je film koji govori o odnosu između ambicije, ljubavi i sreće i o tome da je potrebno, u pravilnim proporcijama, svoj život raspodijeliti između ta tri stremljenja",  kaže, za Novosti, Miloš Biković.

Česta putovanja, avioni, hoteli, postali su Bikovićeva svakodnevica, ali umor je cijena koju plaća kao jedan od najtraženijih mladih glumaca i u Srbiji i u Rusiji.

Posljednji u nizu hitova - "Led", do sada je zaradio više od milijardu rubalja, ali to sigurno nije kraj, jer se ova romantična priča tek sprema da osvoji svjetsko tržište.

"'Led' je bio najgledaniji film u Rusiji prvog dana prikazivanja. Bukvalno su morali da zatvore blagajne jer su sve karte bile rasprodate. Proteklog vikenda premijerno je prikazan u Kini, takođe u rekordnom broju bioskopa", otkriva Biković.

Raznolike filmske uloge koje je do sada tumačio zahtjevale su i različite pripreme. Biković ipak priznaje da mu je zbog treninga klizanja na ledu rad na posljednjem filmu bio najteži.

"Svaki lik ima svoj razvojni put, ali sada sam, osim standardne psihološke analize, morao da naučim i pokrete na ledu, način razmišljanja ljudi koji se bave umjetničkim klizanjem. Hteo sam da moj lik ne bude samo antiheroj koji utiče na nesreću glavne junakinje već da ga razumemo i kao čoveka", objašnjava Biković.

O njegovoj popularnosti u Rusiji svjedoči i podatak da je 1. marta premijeru imao još jedan film sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Riječ je o fantastičnoj avanturi/trileru "Izvan granice realnosti", u kojoj srpski glumac igra rame uz rame sa španskom zvijezdom Antoniom Banderasom.

Za ulogu pljačkaša kazina s natprirodnim moćima Biković je već dobio i svoju prvu nagradu - za otkriće godine, na festivalu Los Anđeles - Italija. Na pitanje da li se to sprema da osvoji i američko tržište, Biković skromno odgovara: "Ima vremena, videćemo."

Jelisaveta na bini

Znog svog pretrpanog radnog kalendara, Biković nije mogao da bude u Los Anđelesu i lično primi priznanje za otkriće godine.

“Umjesto mene ovu nagradu primila je moja prijateljica i koleginica Jelisaveta Orašanin Teodosić”, kaže Biković.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije