Film i serije

Ljubiša Samardžić ponovo u bolnici

Ljubiša Samardžić ponovo u bolnici
Ljubiša Samardžić ponovo u bolnici

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić, zbog teškog zdravstvenog stanja primljen je u Kliniku za hematologiju Kliničkog centra Srbije.

Ljekari preduzimaju sve da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje, ali zbog hronične bolesti neizvijesno je da li će popularni "Smoki nacionale" dobiti najtežu i najvažniju bitku u životu koju vodi već nekoliko mjeseci.

Podsjećanja radi, početkom decembra prošle godine Ljubiši je u KCB izvedena teška operacija na mozgu, poslije koje je, ipak, uspio da se oporavi i pojavi u javnosti.

Jedini glumac sa ovog prostora koji je osvojio Zlatnog lava u Veneciji poklonio se publici 30. marta u Domu omladine, na otvaranju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Tada je premijerno prikazan njegov dokumentarac "Panta rei", u kojem Ljubiša daje intimno, iskreno i dirljivo svedočanstvo o svom djetinjstvu, porodici rudara iz koje je potekao, dolasku u Beograd na studije, razlozima zbog kojih je izabrao glumačku profesiju, svojoj supruzi, sinu koji je preminuo, ćerki, unucima, ali i o vremenu u kojem je živio.

Mnogobrojna publika širom nekadašnje Jugoslavije, koja ga i danas voli, i koju je svojim sjajnim glumačkim kreacijama oduševljavao u više od sto pedeset filmova i kultnih TV serijala, za Smokija sada navija da bude pobjednik i u svojoj borbi za život.

(novosti.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije