Film i serije

Na repertoare domaćih bioskopa stižu nova filmska ostvarenja

Na repertoare domaćih bioskopa stižu nova filmska ostvarenja
Na repertoare domaćih bioskopa stižu nova filmska ostvarenja

Na repertoare domaćih bioskopa od sutra stižu nova filmska ostvarenja. Banjalučki multipleks "Palas" i sarajevski "Cinema City" publici će predstaviti film "Moćni rendžeri", nastao po legendarnoj seriji iz devedesetih godina, zatim naučnofantastično ostvarenje "Trag života", kao i dramu "Noćne zvijeri".

Superjunaci "Moćni rendžeri" se vraćaju u velikom stilu na filmska platna. Nakon velikog uspjeha kao televizijske franšize, "Moćni rendžeri" će od sutra igrati i u domaćim bioskopima.

Tvorci ovog ostvarenja ističu da su novi "Moćni rendžeri" osvježeni i modernizovani i da će se publika upoznati sa pet junaka novih generacija u njihovoj borbi sa svojim arhineprijateljem Ritom. Radnja filma prati grupu običnih tinejdžera, koji moraju postati superheroji kad saznaju da je njihov mali grad Ejndžel Grouv zajedno sa planetom Zemljom na ivici uništenja jer mu prijeti invazija vanzemaljaca. Ubrzo otkrivaju da su sa svojim supermoćima oni jedini koji mogu spasiti Zemlju od propasti. Kako bi to učinili, moraće prevladati svoje lične probleme prije nego što bude prekasno i udružiti se kao "Moćni rendžeri".

Film je režirao Din Izrael, a glavne uloge tumače mladi glumci Elizabet Benks, Brajan Kranston i Drejk Mongomeri.

Nominovana za nagradu "Oscar" Ejmi Adams i glumac Džejk Džilenhol igraju razvedeni par koji otkriva tamnu istinu jedno o drugome u knjizi "Noćne zvijeri".

Suzan Morou živi neispunjeni život sa suprugom Hatonom Morouom. Jedan vikend, kad Haton ode na poslovni put, Suzan dobije paket od svog bivšeg muža Edvarda Šefilda, s kojim se nije godinama čula niti vidjela. To je roman "Noćne zvijeri" koji je on napisao. Suzan odluči da pročita roman koji je posvećen njoj, te se odluči susresti s njim. Kritika je opisala ovo ostvarenja kao "priču unutar priče" koja tokom prvog dijela prati Suzan, ženu koja dobija rukopis knjige od svog bivšeg muža, čovjeka koga je ostavila dvadeset godina ranije, te od nje traži mišljenje. Drugi segment prati liniju samog rukopisa pod nazivom "Noćne zvijeri", o čovjeku čiji porodični odmor postaje nasilan i smrtonosan. Takođe, nastavlja da prati priču o Suzan koja počinje da se prisjeća svog prvog braka, suočavajući se sa mračnim istinama o samoj sebi.

U posljednjih nekoliko godina žanr naučne fantastike filmovima kao što su "Intersteler", "Marsovac" i "Dolazak" podignut je na potpuno novi nivo. U maniru tih ostvarenja publika u domaćim bioskopima moći će da pogleda ostvarenje "Trag života", naučnofantastični triler u kojem su glavne uloge ostvarili Džejk Džilenhol, Rebeka Ferguson, Rajan Rejnolds, Hirojuki Senada, a u režiji Danijela Espinoze.

Priča naučnofantastičnog trilera "Trag života" vrti se oko šestočlane posade na međunarodnoj svemirskoj stanici koja se nalazi na ivici jednog od najvažnijih otkrića u istoriji civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada lagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se mnogo inteligentnijim nego što je to iko mogao očekivati.

Iako je Rajan Rejnolds trebalo da tumači glavnu ulogu u filmu, zbog paralelnog snimanja drugog filma odlučio je da nastupi u sporednoj ulozi pa je glavna uloga pripala Džejku Džilenholu, glumcu koji je svoj kvalitet dokazao u filmovima kao što su "Zodijak" i "Zatočene" za koje je nominovan za prestižnu nagradu "Oscar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije