Film i serije

Najpoznatija dadilja dolazi u decembru

Najpoznatija dadilja dolazi u decembru
Foto: N.N. | Najpoznatija dadilja dolazi u decembru

Donio ju je istočni vjetar. Direktno sa neba spustila se uz pomoć velikog crnog kišobrana u maštu miliona mališana. Najslavnija dadilja na svijetu Meri Popins prije 53 godine je proletjela kroz Diznijev film u čijem naslovu je njeno ime. Sada ova šarmantna dadilja ponovno dolazi da sve radoznale podsjeti kako je sjajno zabavljati se u svijetu magije i raspjevanosti.

Nakon prvih pogleda na novu Meri Popins, napokon je došao i prvi trejler koji otkriva nešto više o radnji novog, hit filma! Radnja je smještena u tridesete godine prošlog vijeka u Londonu. U svijet Majkla, kojeg tumači Ben Višav, i Džejn Benks, odnosno Emili Mortimer, zakoračiće Meri Popins, koju tumači Emili Blant.

Radnja postaje sve napetija kada u avanturu zajedno sa letećim kišobranima, rasplesanim dimnjačarem i ostalim detaljima iz klasičnog izdanja filma povede i Majklove mališane. No, novo izdanje razveseliće sve gledaoce i novim neobičnim magičnim avanturama i 3D efektima.

Ovaj film donosi radnju s odraslim Majklom i Džejn Benks, koji su upravo iskusili veliki emotivni gubitak, a Meri Popins se vraća kako bi im pomogla.

"Čini se da niste ostarjeli ni dana", kaže Majkl dadilji, na šta mu ona odgovara:  "Zaista? Džentlmeni nikada ne govore o godinama dama, Majkl." Trejler zatim pokazuje kako Meri odvodi troje Majklove djece Anabel, Džordžija i Džona u fantastičnu avanturu.

U "Mary Poppins Returns" glume još i Meril Strip, Kolin Firt, Angela Lansburi i Džuli Valters.

Adaptirani scenarij potpisuje David Mage, dok su za produkciju zaslužni Mark Plat i Džon Deluka. Mark Šaiman stvorio je posve novu filmsku muziku, zajedno s Skotom Vitmanom. Izuzetno dobra i zvučna ekipa iza platna filma još je jedan razlog (osim glumačke postave) zašto se treba radovati ovom, kako izgleda, novom novogodišnjem filmskom hitu.

Meri Popins se vraća na veliko platno u američke bioskope 19. decembra, dok se kod nas još ne zna tačan datum.

Prvi film:

Književnica P. L. Travers je dvije decenije odolijevala da ljubaznom i upornom Voltu Dizniju proda prava za ekranizaciju. Otac "Diznilenda", naime, obećao je svojim kćerkama Dajani i Šeron još 1940. da će napraviti film po njihovoj omiljenoj knjizi, objavljenoj prvi put 1934. godine. To mu je uspjelo tek 1963, a ovo ostvarenje osvojilo je čak četiri "Oscara": za najbolju žensku ulogu, montažu, muziku (braći Šerman) i pjesmu "Čim-či-čuri".

Lepršava, razdragana, nasmijana, okružena crtanim junacima, Meri Popins kakvu je oživela Diznijeva fabrika fantazije, na premijeri je rasplakala njenu "književnu mamu". Ne zbog uzbuđenja što je vidi ne velikom platnu, već od muke što nije ličila na njenu junakinju kod koje je, kako je opisala: "Bilo nečeg veoma čudnog i nesvakidašnjeg, nečeg što je zastrašivalo i u isto vrijeme bilo izuzetno uzbudljivo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije