Film i serije

Premijera kratkog igranog filma "Ekskurzija" 13. decembra

Premijera kratkog igranog filma "Ekskurzija" 13. decembra
Foto: N.N. | Premijera kratkog igranog filma "Ekskurzija" 13. decembra

BANJALUKA - Premijera kratkog igranog filma "Ekskurzija", u produkciji banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac", biće održana u ovom gradu u četvrtak, 13. decembra, najavili su danas iz ovog pozorišta.

Član ekipe koja je radila na snimanju filma Dragana Marić rekla je da je film nastao zahvaljujući entuzijazmu grupe ljudi koji su se udružili na ovom projektu u želji da bude napravljen film u kojem igra 18 mladih ljudi.

"Najveći uspjeh ovog projekta je što smo, prateći razvoj i kvalitet djece koja igraju u filmu, dugogodišnjih članova Studija glume `Jazavac`, stavili mlade u prvi plan i dali ima priliku da iskažu talenat", rekla je Marićeva.

Ona je istakla da je ovaj film dokaz da Banjaluka, ali i Republika Srpska, imaju veliki potencijal među mladim glumcima.

Reditelj filma Boris Andrejević rekao je da film govori o problemima koje mladi uglavnom imaju, u vezi sa socijalnim statusom i odlaskom na ekskurziju.

On je istakao da je film u produkcijskom smislu bio veoma zahtjevan, te da mu je najveći izazov bio da se uklopi u skromna finansijska sredstva koja je film imao.

"Nadam se da ćemo ovim projektom pokazati da imamo kapacitete, te da ćemo u narednom projektu imati mnogo veću podršku institucija, ali i sponzora", rekao je Andrejević.

Scenario je napisao Đorđe Blažić, a glavnu ulogu u filmu igra Matijas Malić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije