Film i serije

Preminula supruga Zorana Radmilovića

Preminula supruga Zorana Radmilovića
Foto: Facebook | Preminula supruga Zorana Radmilovića

Dina Rutić, supruga pokojnog glumca Zorana Radmilovića, preminula je danas, 34 godine poslije njegove smrti

Dina Rutić rođena je 18. novembar 1943. godine u Dobrom Selu, roditelji su joj bili glumački i bračni par Joža i Ivka Rutić.

Dina i Zoran bili su svjetli primjer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje, premda bismo silno voljeli da i dalje budemo svjedoci istih.

Njihova bajka započela je nešto prije 1966. godine, kada su se jedno drugom zavjetovali na ljubav do kraja života. Upoznali su se na snimanju TV drame Mome Kapora "Provod", a Dina - anđeoski lepa, bistra, ljupka, gipkog i skladnog tijela, tada već jedna od najpopularnijih beogradskih glumica, bila je očekivano vjerena.

Radmilovića to nije omelo da pomisli, ali i izgovori naglas jednog dana dok ju je posmatrao kako ide na fakultet: "Ova mala će biti moja žena!" Tako i bi - lijepa glumica raskinula je vjeridbu i poklonila svoju ljubav i povjerenje neprevaziđenom šarmeru, prešavši iz ogromnog, luksuznog roditeljskog stana u njegovu mansardu.

Ispostavilo se da su bili savršen spoj, oboje su bili vedri, duhoviti, tolerantni, skromni i vezivala ih je beskrajna duhovna bliskost. Radmilovići su bili skromni i jednostavni, slava ih nije promijenila, a trudili su se da posao ne nose kući i da u svom domu budu usmjereni samo jedno na drugo, piše "Blic".

"Ja imam svega dovoljno-govorio je Zoran- i meni je lako da tako živim", govorio je svojevremeno čuveni glumac.

Njihovu sreću upotpunilo je rođenje kćerke Ane, koja je odnos ova dva umjetnika dodatno obogatila i učvrstila. Zoran je uživao u ulozi oca, do te mjere da je pisao dnevnik o odrastanju svoje kćerke, a trudio se da njen djetinji mozak nauči da funkcioniše po princpima mašte i sanjarenja.

Porodica je često bila na okupu, i svo slobodno vrijeme provodili su zajedno ne štedeći bliskost i ljubav. U svom duhu rekao je kako ne razume šta će ljudima veliki stanovi u kojem svako ima svoj prostor - porodica je tu da bi bila zajedno. Ovu veliku sreću prekinula je prerana Zoranova smrt, nakon čega se Dina povukla iz javnosti i posvetila brizi o Ani, uloživši sve svoje snage da je vaspitava i Zoranovom duhu i da ne dozvoli da sjećanje na njega zamre. Dina nikada nije uspjela, premda je pitanje i da li je željela, da izgradi novi životni put.

"Zoran je Dini praktično umro na rukama. Bilo mi je strašno. Prvo sam mislila da me lažu. Bila sam ljuta na nju, pa na njega. Mislila sam da me je izdao, da ne može da se ostavlja tako. I dan-danas možda ne mogu da se pomirim sa tim da ga nema", rekla je svojevremno Ana Radmilović, koja baš kao i njena majka nikada nije mogla da prevaziđe očevu smrt.

Dina je uprkos teškom životnom udarcu uspjela da od Ane napravi sjajnog čovjeka - nekog ko je slavio jednostavnost života i imao radost kao zvijezdu vodilju, i ko je svojim divnim riječima oplemenio domaću književnu scenu. Nažalost, i sama Ana otišla je prerano - preminula je u 43. godini februara 2017.

Dina Rutić Radmilović imala je tu nesreću da za života sahrani dvije svoje najveće ljubavi - supruga i ćerku, ali joj je sudbina podarila istu količinu sreće - rijetke su žene koje su bile voljene onoliko koliko je to ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije