Film i serije

Serije u čiji uspjeh ni njihovi tvorci nisu vjerovali

Serije u čiji uspjeh ni njihovi tvorci nisu vjerovali
Foto: N.N. | Serije u čiji uspjeh ni njihovi tvorci nisu vjerovali

Pisci, glumci i režiseri na početku snimanja svojih serija nisu bili sigurni u uspjeh onoga na čemu rade, ali nakon što je publika vidjela njihov rad, shvatili su da je serija na kojoj su radili remek-djelo. Većinu ljudi zadivljuju priče u kojima potpuni autsajder osvaja svijet.

Nedovoljno vjere u sopstvene mogućnosti i rad, ljubitelje serija je moglo da uskrati za neke od fantastičnih ostvarenja. Den Vajs, jedan od kreatora "Igre prijestola", izjavio je: "Kada sam odgledao pilot epizodu, pomislio sam da u svom životu nisam pogledao gorih 45 minuta neke serije". Snimanje je nastavljeno, a publika je imala potpuno drugačije mišljenje od Dena. Donosimo vam listu ostvarenja u koje niko nije vjerovao, a koja su postala planetarni hitovi.

"Igra prijestola"

Ovo je serija koja je proteklih godina očarala gledaoce. Dovoljan je tizer od nekoliko sekundi za novu sezonu kako bi se dostigla gledanost od nekoliko miliona pregleda za samo nekoliko časova. Na početku snimanja nije bilo baš tako, ali serija je, iako su sami tvorci sumnjali, postigla nevjerovatan uspjeh. Osvojila je 38 "Emmy" nagrada, što dovoljno govori o njenom kvalitetu.

"Dosije X"              

Nakon što je scenario Krisa Kartera, autora serije "Dosije X", izabran na konkursu televizije FOX kao projekat koji bi trebalo da se snimi, Kris nije bio siguran da će se vanzemaljci i paranormalne situacije dopasti gledaocima. Upravo ta tematika je najviše zaintrigirala gledaoce, a kasnije, naučna fantastika s elementima horora postala je jedna od prvih serija koja je svoju popularnost gradila putem interneta.

"Doktor Hu"

Televizijska kuća BBC je smatrala da će emitovati samo nekoliko epizoda, nakon čega će je tiho ugasiti. Prve priče koje su bile na temu Daleka, najvećih neprijatelja Doktora, rejting su podigle u nebesa. Doktor Hu drži rekord kao najduže emitovana naučnofantastična serija na svijetu. Premijeru su imali 1963. godine, a naredne sezone su se snimale do 1989. godine, kada je nakratko snimanje prekinuto, a opet se pojavila od 2005. godine.

"Zvjezdane staze: Sljedeća generacija"

Legendarna serija "Zvjezdane staze" osamdesetih godina je dobila nastavak "Sljedeća genereacija", koji je uspio da nadmaši original iz šezdesetih. Glavni glumac Patrik Stjuart, nije vjerovao da će nastavak zainteresovati publiku, a lični agent ga je uvjeravao da može da bude srećan ukoliko završe prvu sezonu. Desilo se upravo suprotno, serija je doživjela ogromnu popularnost, koja se kasnije prenijela i na film.

"Moćni rendžeri"

Za one koji su odrastali tokom devedesetih želeći da postanu crveni, plavi ili žuti rendžer, pomisao da niko nije htio da emituje ovu dječju seriju izaziva bijes. Haim Saban se duže od decenije trudio da seriju donese na male ekrane, ali su ga svi odbijali dok nije naišao na urednicu "Fox Kids" kanala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije