Zanimljivosti

Lego i Airbnb nude spavanje u Lego kući

Lego i Airbnb nude spavanje u Lego kući
Foto: N.N. | Lego i Airbnb nude spavanje u Lego kući
Beta

Kompanija Lego nudi zainteresovanima mogućnost da prespavaju u Lego kući u Danskoj.

Danska kompanija se udružila sa servisom Airbnb, koji posreduje u iznajmljivanju stanova, da omogući porodici da prespava u svojoj novoj atrakciji zgradi od 12.000 kvadratnih metara ispunjenoj s 25 miliona raznobojnih plastičnih kockica.

U sobi za roditelje nalazi se Lego mačka, papuče, lonče za kafu i novine, sve napravljeno od kockica. U dečjoj sobi su Lego medvjedić i knjiga s pričama. Iznad dječjeg kreveta je šest metara visok vodopad od Lego kockica, dok je dole bazen ispunjen kockicama.

Dizajn menadžer u Legu Džejmi Berard je rekao da obično pravi proizvode koji se mogu kupovati u prodavnici, ali da je ovo bio "predivan izazov".

"Uraditi nešto kao ovaj pretjerani vodopad ili napraviti spavaću sobu od nečega što zapravo nije prostor za život je predivno iskustvo", rekao je Berard.

Zainteresovani za spavanje u Lego kući moraju se prijaviti i opisati šta bi napravili ako bi imali beskonačno mnogo Lego kockica. Pobjednik će u okviru boravka u Lego kući imati šansu da napravi svoju zamisao pod nadzorom stručknjaka.

Lego kuća je otvorena krajem septembra poslije četiri godina pravljenja. Atrakcija se nalazi u Bilundu, malom danskom gradu gdje je sedište kompanije Lego.

U centru gradjevine je 15 metara visoko drvo od Lego kockica, nazvano "Drvo kreativnosti" za koje je bilo 24.000 radnih sati. Napravljeno od šest miliona kockica, drvo prati postepenu evoluciju Legovih kreacija.

Konkurs počinje danas i trajaće do sredine novembra. Pobednikova porodica će posetiti Lego kuću 24. novembra.

Ovo nije prvi Airbnb-ijev konkurs za spavanje u nekom posebnom mestu prošle godine je pozvao zainteresovane da spavaju pored bazena s ajkulama u pariskom akvarijumu, kao i u Drakulinom zamku u Rumuniji.

Video

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije