Zanimljivosti

Mladić progutao 39 novčića i 37 magneta

Mladić progutao 39 novčića i 37 magneta
Foto: Pixabay | Mladić progutao 39 novčića i 37 magneta

Iz crijeva dvadesetšestogodišnjeg muškarca koji je vjerovao da cink pomaže u bodibildingu hirurzi bolnice u Nju Delhiju izvadili su 39 novčića i 37 magneta i na taj način su mu spasli život.

Pacijent je bio ubjeđen da njegov organizam može da apsorbuje cink iz novčića koje je gutao tokom nekoliko sedmica, ali i da će magneti koje je takođe progutao pomoći u tom procesu, prenio je „Njujork post”.

Mladić je čak 20 dana trpio bolove u stomaku, ali kada je njegovo stanje postalo kritično obratio se za pomoć ljekaru. Primljen je u bolnicu kao hitan slučaj.

Na osnovu rendgenskih snimaka ljekari su utvrdili da su se magneti i novčići našli u dvije odvojene grupe u tankom crijevu, a magnetna sila ih je bukvalno uvezala i time izazvala eroziju zida tankog crijeva, zbog čega je pacijentu bio ugrožen život.

Pacijent je odmah operisan, a osim u tankom crijevu, hirurzi su novčiće i magnete pronašli i u želucu. Riječ je, kako prenosi pomenuti medij, o mladiću koji je prošlog mjeseca bio na liječenju od nepoznatog psihijatrijskog poremećaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije