Zanimljivosti

Rukopis koji otkriva natprosječnu inteligenciju: Da li je vaš ovakav?

Rukopis koji otkriva natprosječnu inteligenciju: Da li je vaš ovakav?
Foto: Pixabay/Ilustracija | Rukopis koji otkriva natprosječnu inteligenciju: Da li je vaš ovakav?

Grafologija i psihologija pronalaze značenje čak i u neurednom pisanju, otkrivajući osobine pisca.

U digitalnom dobu, kada se većina komunikacije odvija elektronskim putem, rijetkost je uzeti olovku i ručno pisati, što dovodi do toga da mnogi razviju neuredan i teško čitljiv rukopis.

Ova promjena može rezultirati situacijama u kojima drugi ne mogu razumjeti šta smo zapisali, ili čak do grešaka u pisanju slova. Ipak, stručnjaci za grafologiju i psihologiju pridaju važnost i takvom stilu pisanja, koristeći ga kao prozor u razumijevanje pojedinca.

Nezavisni mislioci

Prema "Reader's Digest", neuredan rukopis ukazuje na osobe koje su nezavisni mislioci, otporne na prihvatanje mišljenja drugih. Studija Američkog udruženja psihologa pokazala je da osobe sa takvim rukopisom često ne slijede društvene norme i očekivanja, što se odražava i na način na koji pišu.

Kreativne duše

Psiholozi smatraju da osobe sa neurednim rukopisom često posjeduju veću kreativnost i mogu imati ekscentrične crte ličnosti.

Intelektualci

Neuredno pisanje takođe može biti indikator visoke inteligencije. Objasnili su to činjenicom da ruka ne može da prati brzinu misli osobe, prenosi 24sedam.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije