Zanimljivosti

Ruski naučnik otkrio čarobne moći piramida?

Ruski naučnik otkrio čarobne moći piramida?
Foto: Ilustracija | Ruski naučnik otkrio čarobne moći piramida?

Kada pričamo o piramidama, najčešće se misli na one u Egiptu, iako se tamo nalazi oko 120 piramida, dok samo u Centralnoj Americi im oko 1.000 takvih građevina, u Sudanu oko 200, a u Kini oko 300...

Ali, bez obzira na njihov broj ili na to kako izgledaju, ti čudesni objekti su rasuti po cijelom svijetu s jednim logičnim pitanjem koje se nameće - zašto?

Zašto su gotovo sve drevne civilizacije širom svijeta, od drevnih Maja i Asteka, pre-Inka kultura, drevnih Kineza i brojnih drugih gradile te zagonetne masivne strukture te nadalje - zašto je veliki broj njih tako jezivo sličan u dizajnu? Prema brojnim nedavnim saznanjima, sve manji broj naučnika danas smatra da su piramide služile kao drevne grobnice, ali još uvijek ne znamo čemu su tačno služile.

Ipak, jedan naučnik danas tvrdi da je riješio tu misteriju, prenosi "Ancient Code".

Njegovo ime je Volodimir Krašnoholovec, i on je ugledni fizičar rođen u Ukrajini, a eć 10 godina se bavi istraživanjemi izgradnjom piramida, a kaže da je znatno duže fasciniran njima. 

U svom radu je dobio i podršku ruske vlade, pa je nedaleko od Moskve izgradio piramidu visoku 144 metra, a kroz svoje eksperimente je navodno došao do nekih zapanjujućih otkrića za koja je uvjeren da su prava tajna piramida i razlog njihove izgradnje.

Ovo je sažetak njegovih otkrića o učincima tih građevina:

  • Piramide poboljšavaju imunološki sisstem organizama (povećava se "jačina" djelovanja leukocita u krvi).
  • Poboljšava se regeneracija tkiva (zarastanje rana i slično).
  • Usjevi pohranjeni u piramide u trajanju od 1 do 5 dana pokazale su povećanje prinosa od 30 do 100 odsto.
  • Ubrzo nakon izgradnje piramide kod jezera Seliger, zabilježeno je značajno poboljšanje stanja ozona na tom području.
  • Seizmička aktivnost u blizini piramida je značajno smanjena i u učestalosti i u jačini.
  • U blizini piramida bilježi se manje ekstremnih meteoroloških prilika, poput grada, teških kiša, vjetrova i sl.
  • Piramide izgrađene u južnoj Rusiji (Bashkira) navodno su pozitivno uticale na proizvodnju nafte jer je ulje postalo manje viskozno za 30 odsto, a te rezultate je potvrdila Akademija nafte i plina u Moskvi.
  • Napravljen je eksperiment na 5.000 zatvorenika koji su izloženi energetskom polju piramide. Svi ispitanici su pokazali značajno manji nivo nasilnog ponašanja.
  • Standardni testovi kulture ljudskog tkiva pokazali su povećanje preživljavanja staničnog tkiva nakon izloženosti virusima i bakterijama.
  • Radioaktivne tvari pokazuju smanjen nivo zračenja unutar piramide.
  • Postoje izvještaji o spontanom punjenju kondenzatora.
  • Uočene su značajne promjene u rasponu supravodljive temperature i u području svojstava poluprovodnika i nanomaterijala.
  • Voda postavljena u piramide ostaće u tečnom stanju do minus 40 stepeni Celzijusa, ali će se odmah zamrznuti ako se na bilo koji način udari ili pomakne.

Otkriven način izgradnje?

I arheolozi su ovih dana objavili važno otkriće. Naime, oni su shvatili da su drevni Egipćani prenosili 2.5 tona teške blokove vapnenca i granita čak 800 kilometara udaljene, da bi izgradili Veliku piramidu u Gizi, jedinu od Sedam čuda antičkog svijeta.

Detaljno ispitani arheološki materijal pokazao je kako su hiljade vještih radnika prenosile 170.000 tona vapnenca duž Nila u drvenim čamcima koji su bili povezani konopcima, a mogli su se s lakoćom kretati i s velikim teretom zbog posebnog konstruisanog sistema kanala koji je bio izveden do kopnene luke koja je od baze piramide udaljena svega nekoliko metara, piše "Independent". 

Stoga su, prema Krašnoholovecu, piramide služile za javno dobro drvenih ljudi - od njihovog liječenja i opšteg dobra, do poboljšanja uroda, popravljanja vremena - gotovo svega što ima uticaj na ljudske živote i prirodu.

Da li je riječ o čarobnim moćima ili o mudrosti utemeljenoj na nauci koja se izgubila s godinama, teško da će ubrzo biti otkriveno.

Pogledajte video:

(Express.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije