Zanimljivosti

U 73. godini se počela baviti boksom

U 73. godini se počela baviti boksom
U 73. godini se počela baviti boksom

Nergis Jakin, nekadašnja nastavnica fizičkog vaspitanja, odlučila je da se u 73. godini počne baviti sportom, i to boksom.

Jakinova je porijeklom iz Antalije u Turskoj, sedamdesetih godina došla je u turski grad Bartin, gdje je u nekoliko škola bila nastavnica fizičkog vaspitanja.

Ova vitalna starica ide dva puta sedmično na treninge na kojima je priprema trener ženske bokserske reprezentacije Turske Muhamet Ali Kolu.

Jakinova je izjavila turskim medijima kako se od 20. godine bavi različitim sportovima i da do poodmakle dobi nije ostavila bavljenje sportom. Prema njenim riječima, sportom se treba baviti redovno i odlučno.

"Sport sa duhovnog i fizičkog aspekta životu daje skladnost, smatram ga važnim i sa kulturnog aspekta. Tijelo je otpornije na bolesti i sve dolazi na svoje mjesto", smatra ona.

Sport je u genima ove porodice jer se i dvoje od četvoro unučadi bavi tekvondoom, a jedno gimnastikom. Jakinova dodaje kako se neko ko nema potrebnu fizičku spremnost ne može početi baviti boksom u 73. godini.

Cilj joj je, ističe, voditi zdrav život dok je živa. Njen trener Kolu kaže kako je Nergis primjer i da je s treninzima počela nakon što je gledala druge kako boksuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije