BiH

BiH će se opremiti savremenim skenerima za carinske prelaze

BiH će se opremiti savremenim skenerima za carinske prelaze
BiH će se opremiti savremenim skenerima za carinske prelaze

SARAJEVO - Kineska državna kompanija "NucTek Kompani Limited" sljedeće godine isporučiće BiH 10 skenera za kontrolu ljudi i roba na carinskim prelazima, od čega su dva donacija te kompanije, najavio je danas u Sarajevu direktor marketinga kompanije za Evropu Fu Kjuijuan.

Kjuijuan je, tokom sastanka sa zamjenikom ministra bezbjednosti BiH Mladenom Ćavarom, naglasio da je riječ o najsavremenijim uređajima u svijetu koji rendgenskim i neutronskim zracima prodiru u materiju i daju snimak koji omogućava brže i sigurnije carinjenje.

"Time će biti omogućeno efikasno sprečavanje šverca, organizovanog kriminala i terorizma, čime se doprinosi direktnom povećanju bezbjednosti, smanjenju korupcije i suzbijanju nelegalne trgovine", rekao je Kjuijuan.

Kompanija "NucTek" instalirala je više od 400 rendgenskih kompleta svojih inspekcijskih sistema u više od 100 država svijeta, od čega 80 sistema u 25 evropskih država.

Ćavar je zahvalio sagovorniku na spremnosti kineske državne kompanije "NucTek" da pod povoljnim uslovima omogući BiH instaliranje najsavremenijih inspekcijskih sistema, kojima će biti omogućeno efikasnije punjenje budžeta na svim nivoima BiH.

Tokom sastanka je dogovoreno redovno međusobno informisanje o toku saradnje, uz uključivanje mjerodavnih institucija BiH i Kine u sve faze njene realizacije, u skladu sa odgovarajućim propisima dvije prijateljske zemlje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije