Društvo

Policija Srpske slavi svoj dan

Policija Srpske slavi svoj dan
Foto: Velibor Tripić | Policija Srpske slavi svoj dan

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježiće danas u Banjaluci Dan policije, a svečanosti će prisustvovati i najviši zvaničnici Republike Srpske.

Povodom toga danas će u 10 časova biti služen parastos i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje nastradalim pripadnicima MUP-a Srpske, a centralna svečanost biće održana u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima u 11 časova.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, istakao je čestitajući Dan policije da je MUP Srpske jedan od ključnih faktora i nezamjenjiv dio bezbjednosnog sektora Srpske.

"Ovaj datum podsjeća nas na značaj mira i slobode, te sjećanje na sve one koji su se borili za te vrijednosti. Svim pripadnicima policije koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske odajemo posebno počast i izražavamo svoje duboko poštovanje i zahvalnost", naveo je Dodik.

Čestitku je uputio i Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, ističući da će parlament Srpske i dalje činiti sve što je u nadležnosti ove institucije kako bi se stvorio što bolji zakonski okvir za izgradnju savremenije i jače policijske strukture, kao jednog od najvažnijih stubova Republike Srpske.

"Želim vam da nastavite da čuvate ustavni poredak, mir i bezbjednost Republike Srpske, onako kako je to u proteklih 32 godine postojanja i uspješnog rada Policija Republike Srpske činila, dajući nemjerljiv doprinos u zaštiti Republike Srpske i svih njenih naroda i građana", naveo je Stevandić.

Ulaganje u razvoj policije i u narednim godinama biće jedan od prioriteta Vlade Srpske, jer je svjesna da se time jača vladavina prava i još više poboljšava bezbjednost građana, stoji u čestitki predsjednik Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

"Vlada Republike Srpske uvijek je bila snažna podrška našoj policiji u nastojanju da se modernizacijom prilagodi izazovima savremenog društva i novim oblicima bezbjednosnih izazova sa kojima se suočavamo", naveo je Višković.

Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, istakla je da su profesionalizam, efikasnost, znanje i jačina odličja Policije Republike Srpske koja daje nemjerljiv doprinos u očuvanju ustavnog poretka Srpske, mira i stabilnosti, na ponos institucija i svih njenih građana.

"Želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i da, kao temelj vladavine prava i bezbjednosti i najsnažniji bedem zaštite Republike Srpske, spremno odgovorite svakom zadatku", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije