Društvo

Sunce izmamilo zmije

Sunce izmamilo zmije
Sunce izmamilo zmije

SANSKI MOST - Izuzetno toplo vrijeme u posljednjih nekoliko dana izmamilo je veliki broj zmija, čije je prisustvo uznemirilo mještane Sanskog Mosta, a posebno poljoprivredne proizvođače, koji ovih dana obrađuju svoje zemljišne parcele.

Iz Veterinarske stanice Sanski Most ističu kako nema mjesta panici te dodaju kako se zmije izlažu suncu i pokušavaju pronaći dovoljne količine hrane za zimski san, kojem će se uskoro predati.

"Zbog hladnog i nepovoljnog vremena tokom većeg dijela ljeta zmije su bile prisiljene da veći dio vremena borave u svojim skloništima. Također, loše vrijeme ih je onemogućilo u lovu na glodavce i druge sitne životinje", istakao je direktor Veterinarske stanice Sanski Most Izet Kovačević.

On je dodao kako ovi gmizavci svoja tijela izlažu na kamenitim i osunčanim predjelima pokušavajući da apsorbuju toplotu, zbog čega se čini da ih ima u povećanom broju. Prema njegovim riječima, brojno stanje zmija direktno je proporcionalno hrani koju nalaze u svojim prirodnim staništima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije