Gradovi

Banjaluka, Brčko i Mostar dobijaju svoj Art Walls

Banjaluka, Brčko i Mostar dobijaju svoj Art Walls
Foto: N.N. | Banjaluka, Brčko i Mostar dobijaju svoj Art Walls

MOSTAR - EU info centar u BiH i EU kancelariji u Banjaluci, Brčko Distriktu i Mostaru su, u saradnji s ovim gradovima identifikovali su lokacije i pozvali mlade kreativce da ih uljepšaju u sklopu takmičenja "Moj grad u EU" koje promoviše uličnu umjetnost.

Takmičenje je organizovani povodom obilježavanja Dana Evrope.

Pozvani mladi umjetnici, učenici srednjih umjetničkih škola te studenti umjetničkih akademija dali su svoje viđenje teme "Moj grad u EU", odnosno ilustrovali kako žele vidjeti svoj grad sutra u Evropskoj uniji. Ovo takmičenje se na taj način uklopilo u temu ovogodišnjeg Dana Evrope "Evropska kulturna baština" i pokazalo da je BiH dio Evrope i da kulturna baština gradi snažnije društvo, razvija ekonomiju i povezuje ljude, navodi se u saopštenju mostarskoga EU info centra.

Pobjednicima takmičenja je, uz novčane nagrade, pripala i čast da svoje radove oslikaju na zgradama. Tako će nagrađeni umjetnici - Almedina Cifrić iz Brčkog oslikati platno tokom slikarskog performansa ispred Kancelarije EU info centra; Marko Zadro Zakky iz Mostara  amfiteatar Sveučilišta u Mostaru, a IV3 razred Srednje tehnološke škole iz Banjaluke oslikaće ulaz u banjalučku Tehnološku školu.

Viziju svog grada ali i svoje budućnosti u EU ovi mladi umjetnici su približili građanima BiH. Art walls će ostaviti svoj trag na ulicama gradova i podsjećati na Dan Evrope 2018., a po završetku projekta, predstavnici EUD i EUIC će im uručiti plakete i nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije