Gradovi

Bogdanić: Gradnja bolnice u Istočnom Sarajevu možda sredinom ljeta

Bogdanić: Gradnja bolnice u Istočnom Sarajevu možda sredinom ljeta
Bogdanić: Gradnja bolnice u Istočnom Sarajevu možda sredinom ljeta

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da bi izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu trebalo da počne sredinom ljeta, ako do početka aprila bude završena tenderska procedura.

On je dodao da bi, ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, bolnica trebalo da bude završena do kraja 2018. godine.

Navodeći da je Vlada Republike Srpske obezbijedila 50 miliona KM za gradnju te bolnice, Bogdanić je večeras za Radio Srpske rekao će osim postojećih 4.000 metara kvadratnih, biti izgrađeno još 10.000 sa 210 bolničkih kreveta.

"Izgradnjom i opremanjem ove bolnice, Istočno Sarajevo će dobiti jednu savremenu bolničku ustanovu. Zdravstveni sektor u Srpskoj dobiće još deset operacionih sala, a bolnice u Gradišci, Prijedoru i Foči uskoro bi trebalo da dobiju i nove aparate za magnetnu rezonancu", naveo je Bogdanić.

On je rekao da će Fond zdravstvenog osiguranja Srpske za liječenje trogodišnje Banjalučanke Sofije Mićević obezbijediti oko 200.000 KM za nastavak njenog liječenja u Americi.

Govoreći o rekonstrkciji centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Bogdanić je rekao da očekuje da će krajem avgusta ili početkom septembra, u Centralni medicinski blok biti preseljena Klinika za kardiologiju, onkologija i pulmologija, čime će biti stvoreni uslovi za završetak ovog bloka, ali i preseljenja Hirurgije.

"U proteklih deset godina, u zdravstveni sektor Republike Srpske uloženo je više od 600 miliona KM, a samo u prošloj godini, i to većim dijelom u Univerzitetski klinički centar Srpske, 90 miliona", dodao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, uporedo uz rekonstrukciju centralnog medicinskog bloka, gradi se i oprema sjeverno krilo, gdje će biti smješteni operacioni, urgentni blok, patologija i druge bolničke službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije