Gradovi

Dobojski penzioneri u obnovljenim prostorijama (VIDEO)

Dobojski penzioneri u obnovljenim prostorijama (VIDEO)
Dobojski penzioneri u obnovljenim prostorijama (VIDEO)

Dobojski penzioneri od danas mogu da se vrate svojim starim aktivnostima. Prostorije Kluba gdje su prije poplave provodili vrijeme su obnovljene. Rekonstrukciju objekta je koštala osamnaest hiljada maraka. Pored ovog prostora u novembru prošle godine godine obnovljene su i prostroije Udruženja penzionera koje su takođe u majskoj poplavi uništene sa cjelokupnim inventarom i arhivom.

- Sanacija oba naša poplavljena prostora koštala je 58 hiljada maraka.Bila su to velika sredstva i kao što sam rekao zahvaljujući dobrim ljudima mi smo ova dva naša prostora uspjeli da saniramo - rekao je Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera grada Doboj.

Iako su u poodmaklim godinama uživaju kažu da organizuju druženja. Danas su se zabavali uz priču sa gostima, a već od sutra počinju sa nadmetanjima u društvenim igrama.Klub im tvrde pomaže da zaborave na niske penzije, kojima jedva uspiju da plate režije.

- Penzioneri imaju najviše vremena slobodnoga. Spremni su da se druže i ovaj Klub je mjesto koje je za njih spremano - kaže Rajko Todorović, predsjednik Skupštine Udruženja pnezionera Doboj.

Dobojske penzionere povodom otvaranja Kluba posjetio je i prvi čovjek ove populacije.Iako među najstarijim građanima Srpske postoji nezadovoljstvo zbog kašnjenja penzija, Rade Rakulj tvrdi da zbog toga neće biti protesta, kao što je najavljeno u drugom entitetu.

U dobojskom Udruženju penzionera su podsjetili da i ove godine penzioneri mogu da nabave ogrev na otplatu.Trenutno ide snabdijevanje ugljem,a svakodnevno ga naručuje veliki broj penzionera iz Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije