Gradovi

Dragan Jaćimović predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica

Dragan Jaćimović predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica
Dragan Jaćimović predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica

KOZARSKA DUBICA - Dragan Jaćimović /SNSD/ izabran je danas jednoglasno za predsjednika novog saziva Skupštine opštine Kozarska Dubica, a za potpredsjednika Brane Miljatović /SP/.

"Moj prvi zadatak će biti saradnja sa svim odbornicima i svim političkim partijama u Kozarskoj Dubici s ciljem da radimo i realizujemo dobre projekte i ideje i u saradnji sa načelnikom opštine omogućimo bolji život za sve građane", izjavio je Jaćimović.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, na prijedlog načelnika opštine Radenka Reljića, za zamjenika načelnika izabran je Mile Zlojutro /DNS/, a većinom glasova odbornika za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabrana je Nataša Rodić.

Na sjednici je potvrđeno da je na prijedlog načelnika Reljića smanjen broj opštinskih odjeljenja sa šest na pet, a na osnovu glasova odbornika izabrani su vršioci dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave Kozarska Dubica do okončanja postupka po javnom konkursu.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu je Miroslav Tica, Odjeljenja za opštu upravi i društvene djelatnosti Dušan Drljić, a Odjeljenja za finansije Vlado Karagić.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove je Darijan Babić, a Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović.

"Konstitutivna sjednica protekla je bez većih problema, koalicioni partneri iz SNSD-a, DNS-a i SP-a čine komotnu skupštinsku većini sa 20 od ukupno 27 odbornika. Nadam se da će svi odbornici u našoj skupštini biti konstruktivni i raditi u interesu građana od kojih su i izabrani", rekao je Reljić novinarima.

Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da očekuje da će njegovo znanje o funkcionisanju lokalne samoprave biti od pomoći i načelniku opštine i građanima Kozarske Dubice.

Na početku konstitutivne sjednice verifikovani su mandati novim odbornicima, a načelnik opštine i odbornici položili su svečanu zakletvu.

Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora koji su održani 2. oktobra, novi saziv Skupštine opštine Kozarska Dubica čine odbornici pet SNSD-a, DNS-a, SP-a, SDS-a i PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije