Gradovi

Glavni revizor i načelnik finansija demantuju Vučurevića

Glavni revizor i načelnik finansija demantuju Vučurevića
Glavni revizor i načelnik finansija demantuju Vučurevića

TREBINJE - Dojučerašnji najbliži saradnici trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, glavni revizor Milenko Krunić i načelnik Odjeljenja finansija Grada Trebinja Zdravko Pramenko, demantovali su Vučurevićeve tvrdnje da su ga nakon nedavnog učlanjenja u SNSD počeli izbjegavati i prestali dolaziti na posao.

I dok je Pramenko odmah podnio pismenu ostavku, a na posao došao uredno i sutradan nakon ulaska u SNSD, Krunić kaže da je samo dan nakon napuštanja PDP-a u znak odmazde Vučurević donio rješenje kojim ga raspoređuje na radno mjesto komunalnog policajca.

"Iako je i ovo, kao i sva druga radna mjesna, časno i pošteno, smatram da je ono ipak čin osvete i da ima političku pozadinu", tvrdi Krunić.

On je iznio i optužbe da je završni račun Grada Trebinja "friziran" i utemeljen na knjigovodstvenom, a ne stvarnom stanju, a jedan od argumenata za to su, kako kaže, Vučurevićeva uporna odbijanja da formira popisne komisije imovine, obaveza i kapitala.

Krunić i Pramenko su potvrdili Vučurevićeve navode da su oni podržali povećanje poreza na nepokretnosti na 0,025, ali, kako tvrde, iz razloga što se drugačije nije dala popuniti rupa u budžetu od 3 miliona maraka.

Optužujući Vučurevića "da na grudi privija samo penzionere i borce kada mu treba podrška za izbore", Krunić dodaje da su sve optužbe Slavka Vučurevića "izraz njegove nemoći, bahatosti i primitivizma".

"Pouzdano znam da je Vučurević odavno u problemu i potrebna mu je pomoć, jer on definitivno ne zna kud goni, sve manje je prisutan na radnom mjestu, a gdje se u tom periodu nalazi ja ne znam", dodaje Krunić, poručujući da se Vučureviću najbolje može pomoći sugerisanjem da podnese ostavku, kako bi dao najveći doprinos spasenju Trebinja.

Ističući da će se, nažalost, uspjeh njegovog nasljednika mjeriti dubinom ponora u koji je Vučurević gurnuo Trebinje, Krunić je u narednim danima najavio i nove optužbe protiv trebinjskog gradonačelnika, pa je za naredni put ostavio i obavještavanje javnosti o tome zašto nije prihvatio da bude načelnik Odjeljenja finansija, što ovome, kako dodaje, zasigurno neće prijati.

Zdravko Pramenko je kratko prokomentarisao samo to da je, nakon prvog iznenađenja što ga je uopšte zatekao na radnom mjestu, sutradan nakon priključenja SNSD-u dobio gradonačelnikov telefonski poziv da dođe u njegov kabinet, te da su za njim odmah došla tri gradska odbornika PDP-a, koji su mu, kako tvrdi, moralisali u duhu komunističkog sistema.

Pramenko je demantovao i ranije gradonačelnikove izjave da je gradski budžet stabilan, jer, kako kaže, niti je stabilan, niti se izvršava kako treba, s obzirom da su samo budžetske obaveze za prvih pola godine porasle za 600.000 KM  u odnosu na isti period lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije