Gradovi

Gradiće se mini hidrocentrala na Spreči

PETROVO - Skupština opštine Petrovo danas je dala saglasnost za izdavanje prethodne vodne saglasnosti preduzeću "EEH- Hidroenergija" iz Gračanice u Federaciji BiH /FBiH/ radi izgradnje protočne mini hidroelektrane na rijeci Spreči, koja je međuentiteska linija između Republike Srpske i FBiH, odnosno opština Petrovo i Gračanica.

Centrala, u koju će biti investirano više od četiri miliona maraka, treba da bude izgrađena u naredne tri godine ukoliko investitor obezbijedi sve potrebne preduslove, posebno ekološke i garantuje da neće biti plavljeno obradivo zemljište u Sprečanskom Polju, na području opštine Petrovo.

Odbornici Skupštine opštine su odlučili da iz budžeta izdvoje 48.000 KM za izgradnju spomenika poginulim borcima u Sižju, povratničkom srpskom naselju u opštini Lukavac, za asfaltiranje Ulice 23. avgusta u Petrovu, izgradnju izgorjele kuće porodici Momira Petkovića iz Porječine, popravku udarnih rupa u Krtovi, srpskom povratničkom naselju u opštini Lukavac i izgradnju objekta na groblju Brđani u Petrovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije