Gradovi

Gradonačelnik Doboja na pitanja odobrnika odgovarao ćutanjem

Gradonačelnik Doboja na pitanja odobrnika odgovarao ćutanjem
Gradonačelnik Doboja na pitanja odobrnika odgovarao ćutanjem

DOBOJ - Dugo očekivani dolazak gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića na sjednicu Skupštine grada izazvao je pometnju među odbornicima, kako opozicije, tako i pozicije, koji su njegovo prisustvo iskoristili da se međusobno "utrkuju" da ga za skupštinskom govornicom kritikuju, odnosno opravdaju.

U SNSD-u su za Petrovića pripremili goruće pitanje pristupanja Doboja Zajednici opština turskog svijeta, koje devet mjeseci izaziva pažnju ovdašnje javnosti, te su od gradonačelnika, između ostalog, tražili pojašnjenje kako vjerske zajednice mogu pomoći razvoju grada ako im se iz budžeta izdvoji 500.000 KM.

U SDS-u su bili spremni na ovaj napad opozicije, pa je umjesto gradonačelnika Petrovića, predsjednik SDS-ovog kluba odbornika Danijel Jošić reagovao na njihove prozivke.

"Ja postavljam pitanja na koja nismo dobili odgovore, a i te kako nam ti odgovori trebaju, ne SNSD-u, nego svim građanima Doboja. Kolega Jošiću, ne morate dokazivati gradonačelniku da ste dobar advokat, to ste svi vi dokazali izglasavanjem mnogih odluka koje nisu u interesu građana, a ako griješimo u pogledu tih odluka, zašto nam gradonačelnik to ne kaže, zašto vi treba da se pretvarate u njegovog ličnog advokata", pitala je Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog kluba odbornika, za skupštinskom govornicom.

"Približavaju se izbori, ja vam savjetujem da, umjesto što držite besmislene pres-konferencije i ponavljate jedno te isto, idete među narod, da slušate narod. A SDS i njeni koalicioni partneri će slušati narod i budžet rasporediti onako kako narod želi", odgovorio je Danijel Jošić, predsjednik SDS-ovog kluba odbornika.

Prvi čovjek grada nije odgovarao na SNSD-ova pitanja, napustio je skupštinsko zasjedanje, a za to vrijeme imao je podršku koalicionih partnera, koji su pohvalili njegov "lik i djelo".

"Gradonačelnik je dobar ideolog, on radi na prosperitetu, ali da mu produžimo još jedan mandat, i to ćemo i učiniti. Postoji samo jedna ideologija i ona se zove 'popeti se na carski kamen i vladati masama' i druge nema", rekao je Sretko Đurković, odbornik NDP-a.

Prije nego što je napustio skupštinsku salu, Petrović je kazao da očekuje saglasnost za novo kreditno zaduženje, te odbornicima sugerisao da usvoje predloženi budžet za 2016. godinu u iznosu od 32.600.000 KM.

"Dogovaramo sve ukupno da vidimo da grad Doboj previše ne zadužimo, a isto tako da ispunimo ona obećanja u vezi s pomoći privednicima. Mi ćemo vjerovatno onda rebalansom budžeta određene stvari morati korigovati, možda da iz vlastitih sredstava damo tri miliona KM (privrednicima), a da kredit dobijemo od pet miliona KM za infrastrukturu", pojasnio je Petrović.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije