Gradovi

Humanost na djelu: Grade kuću za nepokretnog mladića

Humanost na djelu: Grade kuću za nepokretnog mladića
Foto: Ilustracija | Humanost na djelu: Grade kuću za nepokretnog mladića

CAZIN - Za izgradnju kuće stopostotnom invalidu Hasi Majetiću (26), iz sela Majetići, nadomak Cazina, prikupljeno je 26.000 maraka i izgradnja objekta uskoro će započeti.

U proteklih nekoliko mjeseci organizirano je niz humanitarnih događaja na području Cazina kako bi se prikupila neophodna sredstva, a najviše novca sakupljeno je na humanitarnom koncertu, koji je održan u švajcarskom gradu Sisahu, gdje živi i radi veliki broj Cazinjana.

"Prikupili smo sredstva koja će biti dostatna za prvu fazu izgradnje kuće, a u međuvremenu pokušaćemo sakupiti i ostatak novca. Zahvaljujemo svima koji su svojim učešćem pomogli akciju", kaže Fadil Salkić, predsjednik Udruženja "Behar", koje je jedan od organizatora akcije.

Majetić je u ranom djetinjstvu obolio od dječje paralize i roditelji su ga ostavili kada je imao svega godinu dana. Od tada su o njemu brinule baka i tetka, ali su obje u međuvremenu preminule, pa je brigu o nepokretnom mladiću preuzeo njegov stric Zahid.

Kuća u kojoj živi Majetić je stara i neuslovna "šeperuša", s dotrajalim krovom i stolarijom, a jedino primanje koje mladić ima je skromna invalidnina. Organizatori akcije planiraju do zime izgraditi kuću koja će biti prilagođena za život invalidnog lica, ali će to zavisiti od odaziva donatora i prikupljanja neophodnih novčanih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije