Gradovi

Lorens Listo pobjednik 449. izdanja skokova sa Starog mosta

Lorens Listo pobjednik 449. izdanja skokova sa Starog mosta
Lorens Listo pobjednik 449. izdanja skokova sa Starog mosta

MOSTAR - Lorens Listo pobjednik je 449. izdanja skokova sa Starog mosta u Mostaru u skokovima na glavu, poznatijima kao mostarska lasta.

Drugo mjesto osvojio je Kemal Fazlić, dok je treći bio Vedad Bašić. 

U disciplini skokova na noge pobijedio je Adis Boškailo. Drugoplasirani u ovoj disciplini je Igor Kazić, a trećeplasirani Admir Delić.

Ukupno 51 takmičara ocijenjivao je žiri, kojeg su činili Mirsad - Deda Pašić, Emir Balić, Alica Jakirović, Enver Novaković i Saša Lukić.

U skokovima na glavu takmičila su se 29 skakača, dok je na noge skakalo njih 22. Skakači su došli iz cijele regije, a najviše ih je bilo iz Mostara.

Manifestacija se završava večeras, kada će se izvoditi skokovi s bakljama pred nekoliko hiljada gledalaca.

Klub skakača u vodu "Mostari" dodijelio je plaketu Mirsadu - Dedi Pašiću za 60 godina aktivnog učešća u skokovima, te organizovanju aktivnosti u klubu skakača "Mostari". On je najuspješniji skakač na noge - 11 puta je bio pobjednik.

U ime ovog kluba legendarni Emir Balić primio je zahvalnicu od Udruženja građana "Zajedno za naš grad" za uspješnu saradnju i pomoć u radu Udruženja.

Povreda

Višestruki šampion skokova sa Starog mosta Lorens Listo, koji se deveti put okitio titulom najbolje laste, desetak minuta prije početka takmičenja je bio povrijeđen, javila je AA.

"Stao sam na staklo, koje je bacio valjda netko od turista, i zadobio posjekotinu duboku nekoliko centimetara", objasnio je Listo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije