Gradovi

Ministar Trninić pozvao učenike na oprez u saobraćaju

Ministar Trninić pozvao učenike na oprez u saobraćaju
Ministar Trninić pozvao učenike na oprez u saobraćaju

BRATUNAC - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je cilj kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" da doprinese da se najmlađi učenici edukuju za pravilno učešće u saobraćaju, ali i da ukaže vozačima na djecu na putevima i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa.

Trninić je danas posjetio Osnovnu školu "Branko Radičević" u Bratuncu, gdje je sa generalnim sekretarom Auto-moto saveza Rankom Babićem i direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milijom Radovićem promovisao ovu preventivnu kampanju.

On je razgovarao sa rukovodstvom škole i učenicima, te učestvovao u radionici u oviru koje su se đaci ranog školskog uzrasta upoznali o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju i tom priliklom su im podijeljeni saobraćajni bukvari i drugi pokloni.

U pješačkoj zoni, u Ulici Svetog Save, postavljen je poligon za obuku djece i demonstraciju pravila u saobraćaju na kome su predstavnici Auto-moto saveza pokazivali djeci kako da pravilno prelaze ulicu i učestvuju u saobraćaju, a u bioskopskoj sali izvedena saobraćajno-obrazovna predstava "Mirka".

Ministar Trninić rekao je da Ministarstvo saobraćaja i veza podržava ovu kampanju i promoviše akciju.

"Preventivnu kampanju `Vozači, škola je za nas, oprez je za vas` sprovodimo na početku školske godine jer želimo da doprinesemo da se djeca, odnosno najmlađi učenici, edukuju za pravilno učešće u saobraćaju, ali i da ukažemo vozačima na djecu na putevima i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa", naglasio je Trninić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije