Gradovi

Mladi na kampu u Gronjoj Lepenici kod Srpca

Mladi na kampu u Gronjoj Lepenici kod Srpca
Mladi na kampu u Gronjoj Lepenici kod Srpca

SRBAC - Volonterski eko kamp „Mladi za život“, koji će okupiti oko 30 volontera iz Opštine Srbac, BiH i regiona, uzrasta od 18 do 30 godina, organizuje se od 22 do 27. jula u Gornoj Lepenici, nedaleko od Srpca.

Kako je saopšteno iz NVO ''Milenijum''  koji je organizator ovog kampa, mladi će na  zajedno raditi, družiti se, razmjenjivati  ideje i shvatanja, naučiti nova znanja i vještine kroz neformalno učenje koje će im koristiti u njihovom  napretku i razvoju.

Kamp je smješten na obroncima planine Motajice u selu Gornja Lepenica, 20 kilometara udaljenog od centra opštine Srbac. Ovu lokaciju su izabrali jer kako kažu pruža odlične uslove za smještaj i boravak volontera.

Volonteri će biti  smješteni u šatorima, hranu će pripremati  sami u okviru timova u toku kampa, tuš kabine su im postavljene u blizini šatora, sve je prilagođeno tako da volonterima bude što prijatnije.

''Na proteklim kampovima smo se bazirali na izgradnji infrastrukture samog kampa, što podrazumjeva izgradnju prostorija za smještaj u slučaju nevremena, izgradnju pomoćne kuhinje, uređenju potoka koji protiče kroz kamp, dotok pitke vode u kamp sa izvora udaljenog 1800 m od kampa i sl. Lokalitet je izletište koje služi građanima opštine Srbac i okolnih mjesta za odmor i rekreaciju'', naveli su organizatori kampa.

''Ove godine bi na samom kampu  uredili prilaz kampu, označili jednu stazu do vrha Motajice, očistili potok koji protiče kroz kamp, napravili dva stola sa klupama i prelakirali postojeće objekte. Međutim opština Srbac je jedna od opština koja je pogođena katastrofalnim poplava i sam grad se nalazi na ušću Vrbasa u Savu, tako da bi tri volonterske akcije posvetili saniranju šteta na obali ušća Vrbasa u Savu kroz čišćenje dvije manje deponije'', poručuju iz NVO ''Milenijum''.

Više informacija i prijavu za kamp možete pronaći na web stranici www.ekokamp.com . Prijave se primaju  do 13. jula, a rezultati će biti poznati 15.jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije