Gradovi

Mobilizacija članstva počela, ali se karte još ne pokazuju

Mobilizacija članstva počela, ali se karte još ne pokazuju
Foto: N.N. | Mobilizacija članstva počela, ali se karte još ne pokazuju
Sanja Čakarević

DOBOJ - Borba za sedam poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini RS iz Izborne jedinice 2 mogla bi biti zanimljiva, a iako je mobilizacija članstva već počela, stranački čelnici u Doboju ne pokazuju karte.

"Nismo mi ništa još govorili o listama, jedino što smo na sjednici Regionalnog odbora donijeli odluku da nosilac liste, s obzirom na izborni rezultat, bude iz Teslića. To je dogovor na nivou opštinskih odbora Stanari, Petrovo, Teslić i našeg Gradskog odbora. Nemamo ime nosioca, ali će biti iz Teslića, oni će odrediti", izjavio je Siniša Đorđević, predsjednik dobojskog PDP-a, te dodao da "najvjerovatnije neće biti kandidat jer je završio tu priču".

O svojoj kandidaturi nije želio da govori ni Mihnet Okić, predsjednik ovdašnje SDA, i aktuelni poslanik te partije u Narodnoj skupštini RS, kao ni o potencijalnim ostalim kandidatima.

"Malo je neozbiljno govoriti o kandidaturama, priču o tome neki koriste u dnevno političke svrhe. Mi smo ozbiljno pristupili tome, pregovori su u toku i za neko izvjesno vrijeme će se znati. Još nije ni odlučeno o koalicijama, moraju se svi usaglasiti", kazao je Okić, koji se potom zaputio na stranački sastanak u Sarajevo.

Dok predsjednici stranaka u centralama pregovaraju, oni koji žele da budu na kandidatskim listama su već na terenu, lobiraju među biračkim tijelom, a stranačke aktivnosti su od početka godine upadljivo pojačane.

"Svakako koračamo ubrzano da bismo stigli mnoge koji su već odranije imali formirane odbore i koji lagano mogu samo da obilaze članstvo. Mi moramo da budemo mnogo brži kako bismo uspjeli sve to da stignemo", navodi Rankica Panić, predsjednica dobojskog Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

Skrštenih ruku ne sjede ni u dobojskom SNSD-u, u kojem se bave strukturom članstva.

"Mi imamo mnogo članova u našoj partiji, ali ne mogu se baš pohvaliti sastavom tih članova", kaže Uroš Gostić, lider SNSD-a u Doboju, te dodaje da o izbornoj kampanji neće uopšte da priča, pogotovo ne o kandidatima za liste.

Političku karijeru u Narodnoj skupštini RS željeli bi da nastave i pojedini odbornici u Skupštini grada, ali ne žele da se "istrčavaju" u javnosti, dok ne budu sigurni da su dobili zeleno svjetlo svojih stranaka.

U klupama NS RS iz Doboja osim Mihneta Okića trenutno su i Jasna Lukić (SNSD), Slavko Gligorić (DNS), Nikola Gavrić (SDS), te Simuna Žakula, koja je mandat osvojila na SDS-ovoj listi, ali je napustila tu stranku.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije