Gradovi

Mrkonjić Grad: Čiji kablovi su (ne)pogodni?

Mrkonjić Grad: Čiji kablovi su (ne)pogodni?
Mrkonjić Grad: Čiji kablovi su (ne)pogodni?

BANJALUKA - Preduzeće "Elta-kabel" podnijeće krivične prijave protiv odgovornih lica u opštini Mrkonjić Grad, jer su im, kako tvrde u tom kablovskom operateru, nezakonitim rješenjima skinuti kablovi vazdušne kablovske mreže, zbog čega je blizu 300 domaćinstava u Mrkonjić Gradu ostalo bez kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije.

Aco Kabanica, predsjednik Skupštine "Elta-kabela", kaže da je suštinski problem u tome što je oko 1.000 stanovnika Mrkonjić Grada ostalo bez slike na svojim TV prijemnicima, što je, ističe, presedan na prostorima bivše Jugoslavije.

"Nikada inspekcijski organ nije dozvolio sebi da uzme makaze i da svoje građane ostavi bez slike, što se dogodilo u Mrkonjiću", rekao je Kabanica.

U firmi "Elta-kabel" pojašnjavaju da je u Mrkonjić Grad prvi došao operater "BHB Cable" i da je, tvrde, "za tri godine nelegalnim radom stekao 300.000 KM".

Kako tvrde, "BHB Cable" je nelegalno postavio kablove na stubove javne rasvjete, dok je "Elta" kablove postavila na stubove "Elektrokrajine", uz dozvolu tog preduzeća.

"Onog momenta kada su se radnici 'Elta-kabela' popeli na prvi stub, oni su rekli: 'Stop, to je nelegalno'. Kada smo ih pitali šta je sa drugim operaterom, iz opštine su nam rekli da oni imaju usmenu dozvolu", rekao je Kabanica.

Dragan Prodić, tehnički direktor "Elta-kabela", kaže da posluju 13 godina u BiH i da je problema bilo, ali da je sve rješavano u duhu zakona, dok su ih "nezakonite radnje u Mrkonjić Gradu natjerale da izađu u javnost".

Inače, u vlasništvu "Elta-kabela" je i portal srpskacafe.com, čiji glavni i odgorni urednik Dejan Rakita, komentarišući skidanje plakata sa antikoruptivnim sadržajem u Mrkonjić Gradu, pita kome smeta borba protiv korupcije.

Komentar iz BHB-a, do zaključenja ovog broja, nismo uspjeli dobiti, dok Divna Aničić, načelnik Mrkonjić Grada, poručuje preduzeću "Elta-kabel" da rješenje problema traže tamo gdje misle da mogu da ga nađu.

"Oni nemaju nikakav problem sa mnom ni sa opštinom", kaže Aničićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije