Gradovi

Na proljeće počinje gradnja u Srebrenici

Na proljeće počinje gradnja u Srebrenici
Na proljeće počinje gradnja u Srebrenici

SREBRENICA - Realizacija projekata koji će se graditi sredstvima Vlade Srbije u Srebrenici počeće najkasnije na proljeće, a među prvima biće izgradnja vrtića za smještaj 190 djece.

"Sa sigurnošću možemo reći da će izgradnja obdaništa početi krajem marta ili početkom aprila iduće godine, a ostali projekti nešto kasnije dok se ne izgradi potrebna infrastruktura za njihovu realizaciju, ali u idućoj godini", rekla je Zorana Mihajlović, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon posjete opštini Srebrenica i sastanka sa načelnikom Mladenom Grujičićem.

Pored vrtića u planu je još izgradnja glavne saobraćajnice, proizvodne hale i mosta preko zaliva na akumulacionom jezeru Perućac, s tim da će taj projekat otpočeti nešto kasnije zbog komplikovanijih procedura za pribavljanje dokumentacije.

Podsjećanja radi, Vlada Srbije Srebrenici je donirala pet miliona evra, a dva miliona su uplaćena na račun budžeta opštine, nakon što je 11. novembra 2015. godine donesena odluka o tome.

"U prošlosti se rušilo i mi želimo da pokažemo da možemo zajednički graditi i stvarati uslove za bolju budućnost", rekla je Mihajlovićeva, dodajući da će sljedeći sastanak sa rukovodstvom opštine biti krajem decembra u Beogradu.

Pored razgovora o projektima na sastanku je bilo riječi i o potopljenom poljoprivrednom zemljištu i velikim dugovima koje "Elektroprivreda Srbije" ima prema opštini Srebrenica, a dogovoreno je da uskoro bude održan sastanak kako bi se pronašlo najbolje rješenje i dug konačno počeo vraćati.

Novoizabrani načelnik Srebrenice rekao je da narod u Srebrenici ima na koga da računa i da se osloni te da će opštinsko rukovodstvo i administracija učiniti sve što je potrebno da se saradnja uspješno nastavi i realizuju projekti koji su planirani.

"Vidimo da je Srbija stala iza nas u Srebrenici. Razgovarali smo o projektima koji treba da budu realizovani sredstvima Srbije i nekim korekcijama kako bi ta sredstva bila što efikasnije utrošena. Naišli smo na razumijevanje i nadam se da ćemo uskoro definisati neke naše prijedloge i usaglasiti sa Vladom Srbije kao što je izgradnja proizvodne hale za otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Grujičić.

Planirani projekti

•       Izgradnja vrtića

•       Izgradnja glavne saobraćajnice

•       Izgradnja proizvodne hale

•       Izgradnja mosta preko zaliva na akumulacionom jezeru Perućac

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije