Gradovi

Naknada za svako novorođenče 200 KM

Naknada za svako novorođenče 200 KM
Naknada za svako novorođenče 200 KM

TOMISLAVGRAD - Na trinaestoj sjednici Opštinskog vijeća Tomislavgrad, poslanici su usvojili Odluku o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području ove opštine u iznosu od 200 KM za svako novorođeno dijete.

Takođe je usvojena Odluka o subvenciji prevoza studenata u iznosu od 40 odsto od karte na relaciji Tomislavgrad-Split i Tomislavgrad-Sarajevo u tekućoj akademskoj godini s tim da korisnik istu može koristiti četiri puta godišnje.

Vijeće je usvojilo izvještaj o radu Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad te Javnih ustanova Dječji vrtić Tomislavgrad i Centra za socijalni rad Tomislavgrad za 2013. godinu.

Opštinsko vijeće je na prijedlog rješenja dalo saglasnost na imenovanje Josipa Kovačevića za direktora Javne ustanove Gradske športske dvorane u Tomislavgradu.

Zanimljivost koju je načelnik PU Tomislavgrad Ilija Jakić prenio vijećnicima je da tokom prošle godine ni jedno motorno vozilo nije ukradeno na području ove opštine dok su aktivnosti policije usmjerene protiv počinitelja provalnih krađa koji, zbog geografskog  položaja i otvorenosti same tomislavgradske opštine, uglavnom dolaze sa prostora Zapadne Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije