Gradovi

Namještaj za tri škole u Čelincu

Namještaj za tri škole u Čelincu
Namještaj za tri škole u Čelincu

ČELINAC - Tri škole u Čelincu od danas su opremljenije određenom količinom namještaja i kompjuterima, koji su stigli zahvaljujući Udruženju građana "Sandnes" Banjaluka.

Školski namještaj, iako polovan, dobro će doći osnovnim školama "Dr Mladen Stojanović" u Jošavci, "Novak Pivašević" u Staroj Dubravi, te u Srednju školu Čelinac.

"I te kako nam je značajna ova pomoć i dobro će nam doći. Godine 2008. smo takođe dobijali pomoć od njih, a računare koji su tada stigli i danas koristimo", rekao je Darko Branković, direktor Osnovne škole "Dr Mladen Stojanović".

Škola u Staroj Dubravi, koja ima dvjestotinak učenika, takođe je i ranije dobijala pomoć, a zbog štete koju su pretrpjeli u poplavi donaciju su dobili i sada.

"Škola normalno funkcioniše iako smo imali određenu štetu. Ovom opremom ćemo popuniti neke naše stare nedostatke i osvježiti računarsku tehniku", kazao je Drago Railić, direktor škole "Novak Pivašević" u Staroj Dubravi.

Od opreme je stiglo 200 školskih stolica i 200 stolova, 50 ormarića, 120 kompjutera i 700 litara boje za krečenje, što će biti raspoređeno shodno njihovim potrebama i oštećenosti u poplavama.

Inovacioni centar Banjaluka je bio logistički partner "Sandnesa", a pomoć je prikupljena u istoimenom norveškom gradu.

Pomoć ove organizacije mogu očekivati i druge opštine koje su bile zahvaćene poplavom, a, kako su rekli, u novembru planiraju dopremiti donaciju za Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije