Gradovi

Neće biti obustave isporuke gasa Sarajevu

Neće biti obustave isporuke gasa Sarajevu
Neće biti obustave isporuke gasa Sarajevu

SARAJEVO - Preduzeće "BH gas" neće obustaviti isporuku prirodnog gasa građanima Sarajeva do 3. aprila, kako je to bilo ranije najavljeno, privremeni je dogovor direktora "BH gasa" Mirze Serdijarevića, ministra prostornog uređenja u Vladi Kantona Sarajevo Zlatka Petrovića, direktora "Sarajevogasa" Saliha Selmanovića i direktora Toplana Admira Džubura.

U "BH gasu" ističu da ova kompanija ima razumijevanje i čini sve da stanovnici Kantona Sarajevo ne ostanu bez ovog značajnog energenta, s tim da se nastavlja isporuka dovoljnih količina za potrebe domaćinstava u Kantonu Sarajevo.

Petrović je obećao izmirenje većeg duga februarske fakture najdalje do 10. aprila u iznosu koji premašuje 10 miliona KM, javljaju federalni mediji.

Kanton Sarajevo trebalo je da sutra u podne ostane bez gasa zbog duga od 11,4 miliona KM zaključno s februarom, koji "Sarajevogas" ima prema "BH gasu".

Ukupan dug "Sarajevogasa" sa današnjim danom iznosi 43.744.420 KM, a faktura za mart biće oko 10 miliona KM.

Iz "BH gasa" najavljuju da je za ponedjeljak, 7. april, dogovoren novi sastanak na kojem će biti riječi o narednim mogućim rješenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije