Gradovi

Nikolić i Panić razgovarli o saradnji

Nikolić i Panić razgovarli o saradnji
Nikolić i Panić razgovarli o saradnji

STANARI - Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić posjetio je danas Stanare gdje je sa predstavnicima lokalne vlasti razgovarao o mogućnostima i oblicima saradnje ove opštine sa Srbijom.

Nikolić je istakao da ova lokalna zajednica ima veliki potencijal, te da su tokom razgovora došli do raznih ideja, pa se nada da će se neke ubrzo realizovati.

"Došli smo da snimimo situaciju i animiramo privrednike u Srbiji", rekao je novinarima Nikolić, kome je ovo prva posjeta Stanarima.

On je kao interesantne oblasti izdvojio poljoprivredu i zanate koji se oslanjaju na EFT Rudnik i Termoelektarnu "Stanari", a mogu da doprinesu konkretnijoj saradnji.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić smatra da je konzulova posjeta ohrabrenje ovoj lokalnoj zajednici i njenoj strategiji razvoja za mala i srednja preduzeća da bi se uspostavila "prohodnost" prema privrednicima u Srbiji.

Panić već od aprila mjeseca očekuje prve operativne korake.

Današnjem sastanku prisustvovao je i konzul za privredni razvoj Radoslav Ilić, direktor Razvojne agencije Čelinac Aleksandar Branković i predsjednik Skupštine opštine Stanari Ostoja Stevanović.

Nakon sastanka u opštini, delegacija će posjetiti EFT Rudnik i Termoelektranu "Stanare".          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije