Gradovi

Nova blokada u opštini, odbornici sutra sa Dodikom

Nova blokada u opštini, odbornici sutra sa Dodikom
Nova blokada u opštini, odbornici sutra sa Dodikom

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Odbornici koji čine novu skupštinsku većinu u Kneževu sastaće se sutra sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, kako bi ga upoznali sa opstrukcijama kojima su suočeni i zbog čega se opština Kneževo/Skender Vakuf nalazi u potpunoj finansijskoj blokadi.

Zbog opstrukcija iza kojih stoje odbornici prethodne većine i načelnik opštine Bore Škeljić, kojeg je ta većina podržavala, Kneževo /Skender Vakuf  je ušlo u drugi mjesec potpune finansijske blokade, jer još nije usvojen budžet za 2014. godinu, a odluka o privremenom finansiranju koja je važila do kraja juna ne može biti produžena, prenosi Glas Srpske.

Nova skupštinska većina je tek nedavno uspjela da usvoji prijedlog budžeta, ali se ponovo suočila sa blokadama. Nakon što je Ministarstvo finansija RS dalo preporuke koje je neophodno unijeti u predloženi budžet kako bi on dobio njihovu saglasnost, odbornici su danas pokušali da održe sjednicu, ali su blokirani već na stepenicama zagrade opštine. Obezbjeđenje ih je zaustavilo na ulazu u zgradu zbog čega su zatražili pomoć policije. Kada je nisu dobili odlučili su da sjednicu održe ispred sjedišta opštinske administracije gdje su usvojili novi Prijedlog budžeta uvrstivši preporuke Ministarstva finansija. Osim toga usvojena je i odluka da od Vlade i Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS bude zatražen administrativni nadzor nad odlukom načelnika Škeljića kojom je prošle sedmice proglasio vanredno stanje, jer za tim nije bilo potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije