Gradovi

Od proljeća zbrinjavanje osoba ugroženih klizištima

Od proljeća zbrinjavanje osoba ugroženih klizištima
Od proljeća zbrinjavanje osoba ugroženih klizištima

DOBOJ - Stambeno zbrinjavanje porodica sa područja Doboja kojima klizište ugrožava boravak u objektima trebalo bi da počne na proljeće naredne godine, rečeno je Srni u kabinetu dobojskog gradonačelnika.

Predstavnik gradske uprave Rado Đurđević rekao je da će za te namjene biti planirana određena budžetska sredstva, ali da se uglavnom očekuje pomoć donatora, te da će intervencije uslijediti po prioritetima.

Prema njegovim riječima, prvo treba utvrditi da li će objekat biti saniran ili će se graditi novi na drugoj lokaciji ili će se problem riješavati kupovinom stanova ili drugih objekata.

"Ukoliko postoji mogućnost da se izvrši realokacija stambenog objekta na zemljište koje se vodi kao poljoprivredno, grad će preuzeti troškove prevođenja u građevinsko  zemljište, kao i prateće rente i troškove", kaže Đurđević.

Đurđević je naveo da su za sanaciju stambenih objekata ili putnih komunikacija oštećenih klizištima potrebna ozbiljna sredstva.

"Donatori tokom ove godine nisu bili spremni da izdvoje ozbiljnija novčana sredstva po jednoj stambenoj jedinici i ona su, kada je riječ o sanacija poplavljenih objekata, iznosila do desetak hiljada KM", istakao je Đurđević.

Na području Doboja evidentirano je oko 220 klizišta, a pretpostavlja se da je njihov broj daleko veći. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije