Gradovi

Opštinski odbor SNSD PALE: Izgradnja pijace je privatni poduhvat

Opštinski odbor SNSD PALE: Izgradnja pijace je privatni poduhvat
Opštinski odbor SNSD PALE: Izgradnja pijace je privatni poduhvat

PALE - Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Pale pozdravlja početak izgradnje pijace u ovoj opštini, ali i upozorava građane Pala da ne nasjedaju na samohvalisanje načelnika opštine Miodraga Kovačevića u vezi sa realizacijom ovog projekta.

U saopštenju za javnost Opštinskog odbora SNSD Pale koje je dostavljeno svim medijima stoji "Podsjećamo gospodina Kovačevića da je izgradnja pijace prije četiri godine bilo jedno od najvažnijih predizbornih obećanja koalicije SDS – PDP – NDP i da to obećanje, baš kao i brojna druge predizborne šarene laže koje su plasirane građanima, nije izvršeno. Izgradnja pijace jeste započela, ali je riječ o potpuno privatnom projektu, koji aktuelni načelnik želi da predstavi kao rezultat javno – privatnog partnerstva. O kakvom se „partnerstvu“ radi, svjedoči činjenica da su vlasti opštine Pale za pune četiri godine vladavine, u izgradnju pijace uložili svega 30.000 KM. Pretrgli se, nema šta!" 

Takođe, u saopštnju navode "Gospodin Kovačević se, bez imalo stida i srama, vrijeđajući zdrav razum građana, hvališe i novim projektima, koji će biti započeti u septembru, mjesecu predizborne kampanje. Neka im je sa srećom početak realizacije 13 najavljenih projekata, naročito ako su tenderske procedure provedene na zakonit način, ali građani Pala sasvim sigurno znaju da je riječ o novom pokušaju zamazivanja očiju i novim predizbornim trikovima kojima se pokušavaju pokriti svi veliki neuspjesi i promašaji aktuelne opštinske vlasti. 

Gospodin Kovačević ne hvali se činjenicom da toplana nije izmještena iz Pala i da više od pola opštine nema centralno grijanje, da građani i dalje piju mutnu vodu jer nije završen kapitalni projekat rekonstrukcije vodovoda, da brojni drugi kapitalni projekti u opštini nisu ni započeti jer je „stabilizacija“ budžeta značila isplatu pozamašnih plata nagomilanoj stranačkoj administraciji. 
Opštinski odbor SNSD Pale uvjeren je da građani neće nasjesti na pokušaj aktuelnog načelnika i njegovih saradnika da, šminkajući surovu stvarnost u kojoj živimo, ponovo prevare građane. Uvjereni smo da je došlo vrijeme za promjene i da vođenje opštine treba da preuzmu ozbiljni, stručni i odgovorni ljudi koji će raditi na sređivanju katastrofalnog stanja u opštini, vratiti perspektivu građanima i stvoriti snažne, uređene i bolje Pale."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije