Gradovi

Policajci u Doboju dobijaju novu zgradu

Policajci u Doboju dobijaju novu zgradu
Foto: N.N. | Policajci u Doboju dobijaju novu zgradu

DOBOJ - Skoro četiri godine nakon što je u potpunosti oštećen u poplavama, objekat Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja biće srušen, a službenici će do okončanja gradnje novog zdanja posao obavljati u improvizovanim prostorijama Zemljoradničke zadruge.

"Nažalost, kad počne rušenje narednih dana više nećemo imati ni krug stanice gdje će se parkirati vozila. U saradnji s Auto-moto društvom Doboj, koje je na sreću u neposrednom komšiluku, dogovorili smo da dio vozila bude u njihovom krugu, tako da ćemo sigurno raditi otežano, ali s radošću što će biti izgrađena nova zgrada", rekao je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije Policijske uprave Doboj.

Donedavno su saobraćajci koristili dvije adaptirane garaže, koje su vlastitim sredstvima i zalaganjem osposobili za upotrebu, te kontejner u kojem su uslovi za rad bili surovi.

"Posebno je zima 2016. na 2017. godinu bila kritična, kada su temperature bile i do -20 stepeni. Nismo mogli adekvatno da ga zagrijemo, ali snalazili smo se nekako", prisjetio se Jugoslav Stevanović, komandir PS BS.

Ni zgrada Zadruge, koja je građena između dva svjetska rata, a u kojoj su trenutno smješteni, ne pruža optimalne uslove za rad, nego minimalne, kažu u policiji, jer krov prokišnjava, a elektroinstalacije su dotrajale.

Do kraja godine, kada bi trebalo da bude završena gradnja novog objekta PS BS, saobraćajci se moraju naoružati strpljenjem jer će tada dobiti savremene prostorije za obavljanje svakodnevnih zadataka. 

"Planirano je da objekat bude spratnosti podrum plus dva sprata. Plan je da u objektu budu smještene dvije naše organizacione jedinice (PS BS i Policijska stanica Doboj 1). Ukupna vrijednost svih radova je oko dva miliona KM, a izgradnja objekta se finansira sredstvima Svjetske banke", pojasnio je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj, te dodao da je raspisan tender za izvođača radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije