Gradovi

Poljoprivrednici da prijave štetu

Poljoprivrednici da prijave štetu
Poljoprivrednici da prijave štetu

SRBAC - Poljoprivredna domaćinstva koja su u subotu, 25. jula, pretrpjela štetu u nevremenu praćenom olujnim vjetrom i gradom, u naredna dva do tri dana treba da je prijave Odjeljenju za poljoprivredu opštine Srbac da bi stručna komisija izašla na teren i procijenila štetu, naveo je načelnik Odjeljenja Mićo Malbašić u javnom pozivu poljoprivrednicima.

Veliko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i gradom, koje je u subotu uveče zahvatilo susjednu opštinu Laktaši djelimično je pričinilo štetu i u srbačkim selima Lilić, Kukulje i Kladari.

Ako se izuzme pričinjena šteta, obilna kiša, koja je padala nekoliko časova, spriječila je katastrofalne posljedice suše na biljnim kulturama, naročito kukuruzu, koji je na području Srpca zasijan na oko 4.000 hektara.

Stručni saradnik u Odjeljenju za poljoprivredu Ninko Gužvić rekao je Srni da je veću štetu na plasteniku za proizvodnju cvijeća imao LJubiša Adamović iz Kladara i vlasnici plastenika za proizvodnju povrća iz Lilića Nikola Suvajac i Jovo Šljivanac.

Ekipe radne jedinice "Elektrodistribucija" Srbac su sanirale kvar na 20-kilovoltnom dalekovodu Srbac-Nova Topola i otklonile više od 30 kvarova na niskonaponskoj mreži u opštini Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije