Gradovi

Potpisana 164 ugovora sa potrošačima

Potpisana 164 ugovora sa potrošačima
Potpisana 164 ugovora sa potrošačima

PRIJEDOR - Prijedorska "Toplana" je pozvala potrošače da zaključe ugovore o snabdijevanju toplotnom energijom, podsjećajući da su već dva puta produženi prvobitni rokovi predviđeni za potpisivanje ovih ugovora.

"Rok je bio 31. decembar 2014, ali je ponovo produžen zbog toga što su do danas ugovore potpisala samo 164 korisnika - 149 fizičkih lica i 15 pravnih lica", rekla je pravnik u "Toplani" Amira Grahovac.

Ona je navela da "Toplana" ima dvije vrste ugovora i za pravna i za fizička lica, u zavisnosti od toga da li se potrošnja obračunava po metru kvadratnom ili po mjernim uređajima, kalorimetrima.

"Ugovore potpisuju uglavnom novi korisnici poslovnih ili stambenih objekata. Kod zaključenja ugovora potrebni su lična karta, odnosno jedinstveni matični broj, i dokument o pravnom postupku na osnovu kojeg je potrošač došao do stana ili poslovnog prostora za koji sklapa ugovor", dodala je Grahovčeva.

Ona je naglasila da su ugovori u interesu i preduzeća i potrošača i da su proistekli iz Zakona o komunalnim djelatnostima Republike Srpske i Odluke o vrelovodnoj i toplovodnoj mreži i isporuci toplotne energije.

"Sve korisnike koji misle da mogu izbjeći obavezu plaćanja centralnog grijanja zbog toga što nemaju sklopljene ugovore, podsjećamo na Član 16. Zakona o komunalnim djelatnostima Republike Srpske kojim je propisano da račun ima snagu vjerodostojne isprave", poručila je Grahovčeva.

Korisnici centralnog grijanja, i pravna i fizička lica, treba da dođu u "Toplanu" gdje mogu zaključiti ugovor o isporuci i korišćenju toplotne energije kojim će biti regulisani prava i obaveze između "Toplane" i potrošača.

Prijedorska "Toplana" ima oko 4.000 aktivnih korisnika i zagrijava oko 226.000 metara kvadratnih prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije