Gradovi

'Premijer i ministri sakupljaju poene za izbore'

'Premijer i ministri sakupljaju poene za izbore'
Foto: Ilustracija | 'Premijer i ministri sakupljaju poene za izbore'

BIHAĆ - Gradonačelnici i načelnici šest lokalnih zajednica iz Unsko-sanskog kantona iskazali su nezadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Vladom USK i premijerom ovog kantona Huseinom Rošićem, kojeg su prozvali za politikantstvo.

Gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević, te načelnici općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Bužim Zlatko Hujić, Nedžad Zukanović, Armin Halitović i Zikrija Duraković smatraju da se Vlada USK s premijerom Rošićem na čelu ponaša kao predizborni štab Stranke demokratske akcije (SDA) te provodi radnje koje negiraju ustavna ovlaštenja lokalnih zajednica.

"Vidljivo je da se provode aktivnosti koje već sada nanose veliku štetu gradovima i općinama i zabrinuti smo šta će se dešavati u bliskoj budućnosti, s obzirom na to da se bliži izborni period", rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

 On je istakao kako premijer i ministri iz Vlade USK provode aktivnosti bez znanja i pristanka predstavnika lokalnih zajednica, direktno kontaktiraju s mjesnim zajednicama, obilaze teren i svečano otvaraju infrastrukturne objekte.

"Umjesto da se bave onim što je u domenu njihovih nadležnosti i rješavaju nagomilane probleme u zdravstvu, obrazovanju i drugim oblastima, oni se bave stvarima koje su isključivo u nadležnosti lokalnih zajednica", istakao je Fazlić. 

Premijer USK Husein Rošić u petak nije želio komentarisati ove optužbe te je istakao kako je Vlada kojoj na čelu posvećena projektima koji za krajnji cilj imaju poboljšanje uslova života svih građana u USK.

Zanimljivo je kako Vladu USK čine premijer i ministri iz SDA i SBB-a, dok se na čelu svih lokalnih zajednica, sem Sanskog Mosta, gdje je načelnik iz SDA, nalaze načelnici iz drugih političkih partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije