Gradovi

Prvog čovjeka Doboja "spasili" od novinara

Prvog čovjeka Doboja "spasili" od novinara
Prvog čovjeka Doboja "spasili" od novinara

DOBOJ - Namjera medija da izvještavaju sa sjednice Štaba za vanredne situacije grada Doboj izazvala je danas pravu pometnju u Gradskoj upravi, jer im to, navodno, zbog nespremnosti gradonačelnika i komandanta Štaba da se nakon tri sedmice susretne sa "sedmom silom" prvobitno nije bilo dozvoljeno, ali im je na kraju ipak omogućen rad.

Medijima je najava za održavanje sjednice iz Gradske uprave mejlom stigla u utorak, ali im je samo sat prije njenog održavanja službenik za informisanje uputio SMS poruku.

"Nema snimanja sjednice Štaba. Žao mi je. Pozdrav", poruka je koju je dobila većina novinara, izuzev dvije TV kuće koje se finansiraju iz gradskog budžeta, dok je jedan novinar obaviješten da je sjednica odgođena.

Prije početka sjednice, kojoj su, između ostalih, prisustvovali načelnik CJB Doboj Dragan Prodanović, direktor Doma zdravlja Aleksandar Kovačević, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Slaven Dujaković, te načelnici gradskih odjeljenja, niko od članova Štaba se nije želio obratiti medijima.

"Žurim, treba neku prezentaciju da pripremim, u vezi s odbranom od poplave, vidjećete", dobacio je u prolazu Milko Vidaković, šef Odsjeka civilne zaštite, ne znajući da mediji nisu dobrodošli na sjednicu.

Nakon što je redovna sjednica Štaba počela, novinari su pozvani da uđu u zgradu Gradske uprave, a poslije skoro jednoipočasovnog sastanka obratio im se samo Mirko Okolić, načelnik Odjeljenja civilne zaštite. On je, između ostalog, kazao da dok ne bude završen projekat uređenja korita rijeke Bosne, Doboj će od visokog vodostaja biti štićen betonskim elementima, koji mogu imati višestruku korist.

"Osim kao brana za prelazak vode preko magistralnog puta, istovremeno se može upotrijebiti i kao brana kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, umjesto metalnih ograda, koje sada postoje", izjavio je Okolić i dodao da će biti formirana specijalizovana jedinica za zaštitu od poplava i nesreća na vodi i pod vodom.

Dok je trajala sjednica Štaba, koju je trebalo da vodi gradonačelnik Obren Petrović, on je u svom kabinetu, navodno, primio najuže rukovodstvo dobojskog SDS-a na čelu s Borisom Jerinićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije